Rukomet

[VIDEO] Obrvan: 'Mađarice su izgubile šanse za četvrtfinale, ali mogu u kvalifikacije za OI'

Branimir Korać • nedjelja, 10.12.2023.
[VIDEO] Obrvan: 'Mađarice su izgubile šanse za četvrtfinale, ali mogu u kvalifikacije za OI'

Hrvatska u posljednjem kolu druge faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu igra protiv Mađarske. Pobjeda joj donosi najmanje kvalifikacije za OI, ali ako Švedska ne izgubi od Crne Gore, Hrvatska s pobjedom ide u četvrtfinale SP-a...

Jučer je svladan Kamerun, dok je prva postava bila na terenu, Hrvatska je izgledala puno bolje. U nastavku nakon brojnih promjena, više nije izgledalo tako dobro.

Igraj na Hrvatska - Mađarska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Drugo poluvrijeme nije izgledalo bajno, ali ne trebamo biti previše kritični, ono što nam je bio plan pred sami početak da krenemo motivirano s udarnom postavom, to smo i napravili. Imali smo visoku razliku, seriju 14:0 i već sredinom prvog dijela odlučili smo uvoditi one koje su igrale nešto manje tijekom turnira, da poštedimo one koje su igrale nešto manje tijekom turnira. Očekivao sam bolju reakciju, kao recimo protiv Kine, ali cure nisu iz nekog razloga najbolje reagirale. Idemo dalje, nemamo vremena za analizu, idemo na Mađarsku", kaže Ivica Obrvan.

Mađarsku je Obrvan jako dobro upoznao i zna što od nje može očekivati. Riječ je o vrlo dobroj reprezentaciji.

"Pratili smo ih, igrali smo s Crnom Gorom koja je dobila Mađarsku. Mađarice su izgubile šanse za četvrtfinale, ali pobjedom idu u kvalifikacije za Olimpijske igre stoga imaju puno motiva. Bile su u skupini gdje su one i Crnogorke mogle protiv poluraspadnutog Kameruna stvoriti veliku gol razliku što nije bio slučaj u drugim skupinama. Razlikuje se od Crne Gore, Crnogorke igra s dva playmakera i puno igre jedan na jedan dok je Mađarska brza koja njeguje strašnu polukontru gdje traži brzu realizaciju. U zadnje dvije utakmice mogli smo s njima igrati."

Hrvatska zasad na SP-u izgleda dosta dobro u fazi obrane, očekuje se i bolji napad.

"Vratarke su dobre, obrana je uglavnom odlična i to bi nam sutra trebalo pomoći. Napad je taj koji će nam sutra otključati vrata četvrtfinala. Ako gubiš lopte ili loše se ne vraćaš je jako bitno da njima oduzmemo ono što im je najbolje, a to je polukontra."

FOTO: Jozo Čabraja/Kolektiff/HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!