Košarka

Brooklyn Netsi u pozitivnom ritmu gostuju kod Sacramento Kingsa

Petar Jenjić • ponedjeljak, 11.12.2023.
Brooklyn Netsi u pozitivnom ritmu gostuju kod Sacramento Kingsa
Foto: EPA

Jedna od 13 utakmica u NBA ligi, koje su na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak, igrat će se u Sacramentu. Domaći Kingsi ugostit će Brooklyn Netse koji su u lijepom, pobjedničkom nizu...

Bogata je večer ispred nas u NBA ligi. Nakon završetka NBA Cupa, kojeg su osvojili Los Angeles Lakersi, nastavlja se regularni dio sezone, a jedna od 13 utakmica igra se u Sacramentu gdje će Kingsi ugostiti Brooklyn Netse. Utakmica kreće u noći s ponedjeljka na utorak od 4 sata po hrvatskom vremenu.

Igraj na Sacramento Kings - Brooklyn Nets na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Po trenutnom stanju na ljestvici, radi se o približno podjednake ekipe. Sacramento je u Zapadnoj konferenciji trenutno na šestom mjestu s omjerom 12-8, a posljednju utakmicu odigrao je prije dva dana kada je slavio na gostovanju kod Phoenix Sunsa sa 114:106 na krilima izvrsnog De'Aarona Foxa s 34 poena i sedam asistencija.

Nakon niza od šest pobjeda, postalo je toplo-hladno, barem kada su u pitanju dobivene i izgubljene utakmice. Uoči spomenutog dvoboja protiv Phoenixa, Kingsi su četiri vezana susreta odigrali na domaćem parketu, upisavši po dvije pobjede i dva poraza, a sada je na rasporedu novi, ali prvi protiv ekipe s Istoka.

Brooklyn Netsi trenutno su na omjeru 12-9 koji im je dovoljan za sedmo mjesto u Istočnoj konferenciji. Trenutno su na nizu od tri pobjede, a u posljednjih sedam utakmica slavili su u šest navrata. Posljednja je stigla prije nekoliko dana protiv Washington Wizardsa sa 124:97, a prvi igrač momčadi bio je Mikal Bridges s 21 poenom.

Ono što definitivno treba izdvojiti jest igra njihovih visokih igrača Day'Rona Sharpea i Nica Claxtona koji kombinirano bilježe 19.7 poena, 17.1 skoka i 3.2 blokade u tom periodu. Sharpe šutira 59.5, a Claxton 66 posto što momčadi donosi prijeko potrebnu sigurnost u reketu.

U kadru Netsa i dalje nema Bena Simmonsa, kao ni Lonnieja Walkera IV i Dennisa Smitha Jr.. S druge strane kod Kingsa nema Alexa Lena, dok su Colby Jones i Malik Monk pod upitnikom za nastup.

Što su rekli

Mikal Bridges, igrač Netsa: "Svi znamo koliko su važni visoki igraču u ligi. Imati visokog "sidruna" jako pomaže i u obrani i napadu. Oni neka rade ono što rade, dosta trče, brane i skaču. To je ono što nam treba.

Domantas Sabonis, igrač Kingsa: "Jako je teško biti najbolji napad u povijesti NBA lige dvije sezone zaredom. Mogli smo se kladiti nakon prošle sezone da ovu nećemo biti tak dobro, ali nije tako. Svi imamo utakmice karijere u broju poena i postotku ubačaja iz igre. Momčadi su spremne sada na nas, skautirani smo. Znali smo da će se to dogoditi i sada moramo raditi na našem odgovoru."

Mjesto, vrijeme

Golden 1 Center, Sacramento, 04:00 po hrvatskom vremenu

Forma

Phoenix Suns - Sacramento Kings 106:114
Sacramento Kings - NO Pelicans 117:127
Sacramento Kings - Denver Nuggets 123:117
Sacramento Kings - LA Clippers 117:131
Sacramento Kings - Golden State Warriors 117:131

Zadnji susret

Prošle sezone, polovicom ožujka ove godine, Sacramento je kao gosti slavio kod Brooklyna sa 101:96.

Prognoza

Sacramento je kao domaćin večeras u statusu favorita i njegova bi pobjeda bila najmanje iznenađenje.

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!