Ostali sportovi

Anamarija Mamić oborila četiri državna rekorda na jednom powerlifting natjecanju

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 11.12.2023.
Anamarija Mamić oborila četiri državna rekorda na jednom powerlifting natjecanju

Na 3. Kupu grada Zagreba, koji je održan proteklog vikenda, izdvaja se nastup mlade Anamarije Mamić koja je oborila četiri državna rekorda u svojoj kategoriji...

Proteklog vikenda, od 8. do 10. listopada, u Osnovnoj školi "Vrbani", održan je 3. Kup grada Zagreba u powerliftingu i bench pressu na kojem je nastupilo više od 220 natjecatelja.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Drugog dana imali smo priliku ispratiti natjecanje kadetkinja, među kojima je i 14-godišnja Anamarija Mamić, koja se natjecala u kategoriji sub-junior do 52 kilograma.

Članica Powerlifting kluba Rebel warrior iz Sinja postavila je čak četiri državna rekorda u svojoj kategoriji. Ovo joj je treće natjecanje u powerliftingu u kojem se natječe od 13. godine.

U čučnju je podignula konačna 83 kilograma, u bench pressu 48 kilograma, a u mrtvom dizanju 106 kilograma. Kao četvrti rekord se računa ukupan zbroj, a to je 237 kilograma.

Natjecanje je održano u organizaciji Zagrebačkog powerlifting saveza i Hrvatskog powerlifting saveza koji je punopravni član Hrvatskog olimpijskog odbora. Isto tako treba izdvojiti da je održano po pravilima Svjetske powerlifting federacije (IPF).

FOTO: PLK Rebel Warrior

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!