Nogomet

Tursko prvenstvo prekinuto do daljnjeg zbog brutalnog napada na suca

Branimir Korać • utorak, 12.12.2023.
Tursko prvenstvo prekinuto do daljnjeg zbog brutalnog napada na suca

Težak incident dogodio se nakon susreta 15. kola turskog nogometnog prvenstva između Ankaragucua i Rizespora, a predsjednik Turskog nogometnog saveza Mehmet Büyükekşi objavio je kako svu sve utakmice u svim turskim ligama odgođene do daljnjeg...

Divljaštvo u Turskoj i Grčkoj nerijetko prelazi granice, a u ponedjeljak navečer ono je otišlo na jednu razinu više. Nakon završetka dvoboja između Ankaragucua i Rizespora u najvišem turskom rangu napadnut je glavni sudac susreta Halil Umut Meler.

Igraj na utakmice turskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Predsjednik Ankaragucua Faruk Koca spustio se na teren i šakom u glavu udariio Melera, doslovno ga je nokautirao nakon čega je Meler na podu primio još nekoliko udaraca nogom. S terena je ispračem s vidljivim podljevom ispod oka, a Koca je zaustavljen u divljačkom pohodu jer se želio nastaviti razračunavati s Melerom.

Koca i još dvojica navijača koji su izudarali Melera dok je ležao na travi su uhićeni, a ovo je najteži napad na suca u modernoj povijesti turskog nogometa. Suci u Turskoj su često pod pritiskom i verbalnim napadima, ali ovakvih fizičkih napada nije bilo.

Turski nogometni savez osudio je ovaj napad i najavio žestoke kazne za Kocu i klub. Koci će sigurno biti zabranjen rad u nogometu, a suočit će se i s tužnom zbog napada.

Ankaragucu se nekoliko sati nakon napada na društvenim mrežama oglasio i ispričao cijeloj javnosti na napadu.

Prvenstveno je suspendirano do daljnjeg, a Turska je druga država u kratko vrijeme koja je suspendirala prvenstvo. Prošlog tjedna to su učinili Grci zbog učestalih navijačkih sukoba, a okidač za odluku bilo je teško ozljeđivanje policajca tijekom sukoba za vrijeme odbojkaškog meča izmešu Panathinaikosa i Olympiakosa.

Grci su, uzgred rečeno donijeli odluku kako će se sve utakmice do veljače igrati bez prisustva navijača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!