Nogomet

Bjelica na teškom ispitu, za skok na treće mjesto mora svladati Real Madrid

Mihaela Bradovski • utorak, 12.12.2023.
Bjelica na teškom ispitu, za skok na treće mjesto mora svladati Real Madrid
Foto: EPA

U skupini C Lige prvaka jedna stvar je jasna dok je sve ostalo otvoreno. Real Madrid je definitivno prvi i nitko ga ne može uhvatiti...

Real Madrid nastavlja s utrkom za savršenim učinkom na kraju grupne faze Lige prvaka, preostao mu je još jedan dvoboj i u njemu mora upisati pobjedu protiv Union Berlina.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nema dvojbe da su Madriđani kvalitetniji i svakako bliži pobjedi od svog današnjeg protivnika, ali Union Berlin igra na sve ili ništa, zna da mu ovdje igra samo i isključivo pobjeda i pokušat će je i ostvariti.

Bit će ovo veliki dan i za Nenada Bjelicu, vodit će Union Berlin protiv Real Madrida, prvi put u karijeri kao treneru na suprotnoj strani bit će Kraljevski klub. Imao je s njim susreta tijekom igračke karijere dok je nosio dres Albacetea, a ovo će biti posebna utakmica s velikim ulogom.

Union Berlin imao je izrazito loše razdoblje i morao je promijeniti trenera kako bi izazvao određeni šok u momčadi i okrenuo taj negativni rezultatski niz. U tome je uspio, Bjelica je dobro krenuo, remizirao je u gostima kod Brage, a zatim je u prvenstvu upisao pobjedu protiv Borussije Mönchengladbach što je prva pobjeda Union Berlina u svim natjecanjima još od kolovoza i slavlja kod Darmstadta.

Taj crni niz ipak bi mogao skupo stajati Union Berlin da mu se dogodi da čak i u slučaju pobjede protiv Real Madrida ostane kratkih rukava i ne uspije dohvatiti treće mjesto koje vodi do Europske lige.

Takav scenarij je moguć. Jedini scenarij koji dovodi Union Berlin na treće mjesto je onaj u kojem bilježi pobjedu protiv Reala, a Braga istovremeno gubi od Napolija.

Što su rekli

Nenad Bjelica, trener Union Berlina: "Odigrali smo dobru utakmicu u subotu i uvjeren sam da ćemo ponovno biti dobri. Znamo da ćemo morati odigrati savršenu utakmicu, jedva čekam taj susret, bit će to sjajno iskustvo. Bilo je sjajno igrati protiv Reala kao igrač i nadam se da će tako biti i u ovoj ulozi. Imao sam priliku upoznati Carla Ancelottija, on je vrhunski trener i osvojio je sve što se može osvojiti."

Carlo Ancelotti, trener Real Madrida: "Stalno govorimo da je ovo posebno natjecanje i s punim respektom prilazimo ovoj utakmici. Cilj da završimo na prvom mjestu je ostvaren, ali želimo završiti natjecanje na pravi način i pokazati se u pravom izdanju. Real je uvijek bio jedan od kandidata za osvajanje titule, ali jako je komplicirano za doći do kraja."

Mjesto, vrijeme, sudac

Berlin, Olympiastadion, 21:00

Sudac: Obrenovič (Slovenija)

Nedostaju

Union Berlin: Bonucci, Doekhi, Tousart

Real Madrid: Camavinga, Carvajal, Courtois, Guler, Militao, Tchouameni, Vinicius Junior

Prošli dvoboj

Prvi susret u Madridu okončan je pobjedom Reala golom Judea Bellinghama u 94. minuti susreta.

Prognoza

Real je favorit, Union Berlin ima veći motiv, ali kvaliteta je na strani gostiju.

FOTO: EPA, KIKO HUESCA

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Union Berlin2:3Real Madrid
Napoli2:0Braga
1Real Madrid 616:7+918
2Napoli 610:9+110
3Braga 66:12-64
4Union Berlin 66:10-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!