Nogomet

Bjelica nije uspio s Union Berlinom, Modrić promašio penal

Petar Jenjić • utorak, 12.12.2023.
Bjelica nije uspio s Union Berlinom, Modrić promašio penal
Foto: EPA

Završene su i utakmice šestog kola Lige prvaka u skupini C. Real Madrid s maksimalnim učinkom ide dalje, Napoli je drugoplasirani, a iznenađenje protiv Kraljevskog kluba nije uspio napraviti Union Berlin...

Skupina C

Union Berlin - Real Madrid 2:3

Nenad Bjelica i Union Berlin nisu uspjeli napraviti iznenađenje i doći do trećeg mjesta u skupini. Njemačka momčad na domaćem terenu poražena je od Real Madrida s 3:2 koji s maksimalnim učinkom ide u sljedeću fazu.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U završnici prvog poluvremena jako veliku šansu za vodstvo imao je Real Madrid koji je imao kazneni udarac. Pucao je Luka Modrić, no hrvatskom nogometašu obranjen je pokušaj. Pročitao ga je Frederik Ronnow, a to mu je bio peti promašeni jedanaesterac karijere.

Odmah je stigla kazna na drugoj strani, Union Berlin je poentirao preko Kevina Vollanda koji je iskoristio pogrešku Davida Alabe.

Do zasluženog izjednačenja stigao je Real u 61. minuti kada je Rodrygo ubacio, a Joselu glavom skrenuo u protivničku mrežu. Isti igrač poentirao je u 72. minuti za potpuni preokret. Sve je krenulo od Modrića koji je proigrao Frana Garciju na lijevoj strani, a ovaj je ubacio za napadača Reala koji je glavom bio neumoljiv u bliži kut.

Union se nikako nije htio predati, a to je dokazao i Alex Kral koji je poentirao u 86. minuti odličnim udarcem s 18 metara. Ipak, gosti su do kraja postigli još jedan pogodak, a strijelac je bio Dani Ceballos.

Josip Juranović igrao je do 82. minute za Union, dok je Modrić odigrao cijeli susret za goste.

Napoli - Braga 2:0

Domaćin je poveo u devetoj minuti susreta, Matteo Politano poslao je oštru loptu kroz peterac, a loptu je preko vlastite gol linije vrlo nespretno skrenuo Serdar Saatci.

Do kraja poluvremena Napoli je stigao do novog pogotka, Natan se našao u ulozi asistenta koji je odigrao za Victora Osimhena, a Nigerijac je petom, uz malo sreće, skrenuo u mrežu.

Rezultat se do kraja nije promijenio. Real Madrid s 18 bodova ide dalje, Napoli je drugi s deset bodova, Braga ide u Europsku ligu s četiri, dok je Union posljednji s dva boda.

FOTO: EPA/CLEMENS BILAN

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Union Berlin2:3Real Madrid
Napoli2:0Braga
1Real Madrid 616:7+918
2Napoli 610:9+110
3Braga 66:12-64
4Union Berlin 66:10-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!