Nogomet

Rakitić i društvo ostali bez Europske lige, remi u Eindhovenu

Petar Jenjić • utorak, 12.12.2023.
Rakitić i društvo ostali bez Europske lige, remi u Eindhovenu
Foto: EPA

Odigrane su posljednje utakmice u skupini B. Lens je slavio protiv Seville i s trećeg mjesta ide u Europsku ligu, a još od ranije prvo mjesto pripada Arsenalu koji je danas remizirao kod PSV-a...

Lens - Sevilla 2:1

U izravnom dvoboju za treće mjesto u skupini, Lens je na domaćem terenu svladao Sevillu s 2:1 i tako izborio šesnaestinu finala Europske lige.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nešto konkretnija u prvom dijelu bila je Sevilla koja ipak nije uspjela savladati Bricea Sambu. Najozbiljniji pokušaj imao je Ivan Rakitić u 29. minuti, no vratar Lensa je obranio.

Nakon točno sat vremena igre Boubakary Soumare skrivio je kazneni udaraca, a siguran izvođač s 11 metara bio je Przemyslaw Frankowski za vodstvo francuske momčadi.

U 79. minuti Sevilla je poravnala na isti način. Sergio Ramos izveo je penal prvi put, a obranio je Samba, no isti je ponovljen jer vratar domaće ekipe nije bio na gol liniji. Ramos je iz drugog pokušaja bio siguran, a zatim i zaradio žuti karton jer je u želji da što prije dođe do lopte, džonom udario Sambu po šaci.

Tražili su gosti pobjednički gol i bacili sve karte u napad, što im se osvetilo u sudačkoj nadoknadi. Za prolazak Lensa dalje poentirao je Angelo Fulgini.

Ivan Rakitić odigrao je cijeli susret za goste.

PSV - Arsenal 1:1

Rezultat utakmice u Eindhovenu nije odlučivao ni o čemu, s obzirom na to da je već od ranije bilo poznato da će Arsenal završiti prvi, a PSV na drugom mjestu. Večeras je završilo 1:1

Iako je PSV dobrim dijelom prvog poluvremena bio bolja momčad, pogodio i okvir gola, gosti su prvi stigli do vodstva. Igrala se 42. minuta kada je nakon krasne akcije poentirao Eddie Nketiah na asistenciju Reissa Nelsona.

Kraj prvog dijela definitivno nije bio zadovoljavajući za Nizozemce, ali nisu se dali smesti u nastavku. Igrala se 50. minuta kada je Ricardo Pepi proigrao Yorbea Vertessena koji udarce od stative šalje loptu u mrežu za poravnanje.

Domaćin je još jednom okvir gola pogodio u 66. minuti preko Ismaela Saibarija, a rezultat se do kraja nije promijenio.

FOTO: EPA/MAURICE VAN STEEN

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

PSV Eindhoven1:1Arsenal
Lens2:1Sevilla
1Arsenal 616:4+1213
2PSV Eindhoven 68:10-29
3Lens 66:11-58
4Sevilla 67:12-52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!