Nogomet

Pogodak Luke Sučiča nije pomogao RB Salzburgu, ispao Manchester United

Petar Jenjić • utorak, 12.12.2023.
Pogodak Luke Sučiča nije pomogao RB Salzburgu, ispao Manchester United
Foto: EPA

Završene su utakmice šestog kola Lige prvaka u skupinama A i D. Posebno je dramatično bilo u Salzburgu gdje je do pobjede i plasmana u Europsku ligu stigla Benfica...

Skupina A

Kopenhagen - Galatasaray 1:0

U izravnom dvoboju za prolazak dalje, Kopenhagen je pred svojim navijačima svladao Galatasaray i kao drugoplasirani prolazi u sljedeću fazu s osam bodova.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Danci su poveli u 58. minuti nakon krasne akcije kada je asistirao Elias Achouri, a poentirao Lukas Lerager iz blizine. Domaćin je u 90. ostao s igračem manje nakon što je upravo Lerager dobio dva žuta kartona u razmaku od pet minuta.

Manchester United - Bayern 0:1

Gosti su poveli u 71. minuti i utihnuli Old Trafford. Bila je to jako dobra kombinacija Bavaraca, a na asistenciju Harryja Kanea poentirao je Kingsley Coman.

Rezultat se do kraja nije promijenio. Bayern je tako osvojio skupinu sa 16 bodova, osam više od već spomenutog Kopenhagena. U Europsku ligu ide Galatasaray s pet bodova, a posljednji s četiri ostaje Manchester United.

Skupina D

RB Salzburg - Benfica 1:3

Benfici je trebala pobjeda od dva razlike kod Red Bull Salzburga kako bi s trećeg mjesta prošla u Europsku ligu. Do nje je stigla rezultatom 3:1.

Gosti su poveli u 32. minuti susreta, i to na nevjerojatan način. Naime Angel Di Maria pogodio je direktno iz udaraca iz kuta. Strijelac prvog pogotka asistirao je Rafi Silvi na početku sudačke nadoknade, a njegov suigrač je udarcem isprve matirao protivničkog vratara.

Benfica je i u nastavku tražila treći pogodak, izdvaja se šansa Rafe Mira iz 52. minute koju je obranio domaći vratar. U 57. minuti domaćin je smanjio nakon zaista lijepog pogotka Luke Sučića kojem je to prvi pogodak u Ligi prvaka ove sezone.

Još jednu veliku šansu gosti su imali preko Rafe Silve u 76. minuti, no Alexander Schlager je to sjajno obranio. U istoj minuti domaćinu je poništen pogodak Sekoua Koite koji je bio u nedozvoljenoj poziciji i skrenuo udarac Sučića.

I onda je u samom finišu, u trećoj minuti sudačke nadoknade, za 3:1 i treće mjesto poentirao Arthur Cabral na proigravanje Fredrika Aursnesa.

Luka Sučić odigrao je svih 90 minuta za Salzburg, dok je Roko Šimić ušao u završnici susreta. Za goste je Petar Musa odigrao drugo poluvrijeme.

Inter - Real Sociedad 0:0

U izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini, Inter i Real Sociedad odigrali su na San Siru bez pogodaka, što znači da će s vodeće pozicije dalje ići španjolska momčad.

I Real Sociedad i Inter završili su skupinu s 12 bodova, a Benfica i RB Salzburg po četiri.

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Manchester United0:1Bayern
København1:0Galatasaray
1Bayern 612:6+616
2København 68:808
3Galatasaray 610:13-35
4Manchester United 612:15-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!