Vodeni sportovi

Tucak: 'Na papiru izgledamo jači i bolji, tek treba vidjeti kako će to izgledati u bazenu'

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 12.12.2023.
Tucak: 'Na papiru izgledamo jači i bolji, tek treba vidjeti kako će to izgledati u bazenu'
Foto: FaH

Hrvatska vaterpolska reprezentacija počela je pripreme za Europsko prvenstvo koje se početkom sljedeće godine igra u Dubrovniku i Zagrebu. Na otvorenom treningu je s medijima razgovarao izbornik Ivica Tucak...

Na bazenu Mladosti uz Savu u utorak je po planu održan za medije otvoreni trening hrvatske muške reprezentacije koja se u Zagrebu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zanimanje novinara je bilo vrlo veliko, što je doduše i potpuno očekivano, a samo još više zrcali veliku pozornost javnosti, navijača za našom reprezentacijom koja će se u Gružu i uz Savu za manje od mjesec dana nadmetati s najboljim momčadima Europe s nekoliko ciljeva.

Od plasmana na Svjetsko prvenstvo u Dohi, kao i na Olimpijske igre u Parizu po mogućnosti, a dakako da je jedan od ciljeva i mogućnost osvajanja medalje na Europskom prvenstvu, što je uostalom izrazio i izbornik Ivica Tucak.

"Puno vremena nema, to je poznato. Ovo su specifične pripreme u kojima mi nemamo vremena kao inače, po mjesec i pol ili više za neko veliko natjecanje", poručio je izbornik Ivica Tucak.

"Momci su u punom natjecateljskom ritmu, zato sada izuzetnu pozornost pridajemo tehničko-taktičkim detaljima. Nastojat ćemo podignuti formu do maksimuma."

U odnosu na Svjetsko prvenstvo u Fukuoki, sada možete računati na Lorena Fatovića kojeg u Japanu nije bilo zbog ozljede, a u momčad se nakon dvije godine vratio i Luka Lončar.

"Na papiru je to sigurno drukčije, nego je bilo prije Fukuoke. Ne trebam govoriti koliko hrvatskoj reprezentaciji znači Loren Fatović, zadnjih šest, sedam godina. On je izrastao u jednog od najboljih svjetskih igrača i njegovo neigranje u Fukuoki je sigurno bio veliki hendikep za nas. Povratkom Luke Lončara smo dobili snagu na poziciji dva metra, pa čak i braniča što je on igrao godinu dana u Pro Reccu. Dakle, na papiru izgledamo jači i bolji, a tek treba vidjeti kako će to izgledati u bazenu."

Budući da su pripreme specifične zbog kratkoće, nemate vremena za nešto što treneri znaju raditi, tzv. rušenje, pa dizanje forme prije turnira.

"Sigurno da sada nema nikakvog "rušenja" pa onda "dizanja" forme. U dogovoru s kolegama iz stožera, s našim kondicijskim trenerom, prof. Perom Kuterovcem sve radimo. Prema tome, naglasak je na situacijskim treninzima, održavanju postojeće forme. Pozornost posvećujemo i odmoru igrača tako da ćemo raditi neke mikro-cikluse. Uskoro nam dolazi i američka reprezentacija koja će nam dati malo zahtjevnije treninge. U Beogradu ćemo 29. prosinca igrati i jednu službenu utakmicu protiv Srbije jer ćemo i ondje biti tri dana na sparingu. Dečki će dobiti odmor za Božić i Staru godinu, za biti doma, s obitelji. Na Novu godinu, 1. siječnja navečer smo već na treningu u Dubrovniku."

AUTOR: HVS.hr

FOTO: HINA/lsd

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!