Vodeni sportovi

Primorje s prvog mjesta u osminu finala Eurokupa

HINA, Petar Jenjić • subota, 09.12.2023.
Primorje s prvog mjesta u osminu finala Eurokupa

Primorje EB ide u sljedeću fazu Eurokupa nakon pobjede u zadnjem kolu skupine protiv BVSC-a. Poraz je upisao Solaris od kojeg je bolja bila Barcelona...

Vaterpolisti riječkog Primorja EB pobijedili su na Kantridi mađarski BVSC Zuglo s 19:10 i tako došli do prvog mjesta u skupini C Eurokupa, dok je šibenski Solaris u zadnjem kolu u skupini A kao domaćin poražen od Barcelone s 15:9.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Riječane su do pobjede predvodili Lovro Paparić s četiri gola i Kas Te Riele s tri pogotka, dok je kod Mađara najbolji strijelac bio David Marcell Tatrai s tri gola.

Obje su momčadi završile natjecanje s 12 bodova, ali je riječka momčad imala bolju ukupnu gol-razliku za sedam pogodaka. I Primorje EB i BVSC Zuglo će igrati u osmini finala Eurokupa.

Tamo nažalost neće biti šibenski Solaris koji je s pet bodova završio na zadnjem mjestu u skupini A. U posljednjem nastupu, u porazu od Barcelone koja je osvojila prvo mjesto u skupini, Šibenčane je s četiri gola predvodio Roko Pelicarić, a Antonio Petković je postigao tri pogotka.

Kod gostiju je najbolji bio Pol Daura Gomez s četiri gola. Uz Barcelonu, iz skupine A se u osminu finala plasirao francuski Tourcoing.

U osmini finala će se momčadima iz Eurokupa pridružiti momčadi koje su u prvoj fazi Lige prvaka osvojile treće i četvrto mjesto u skupini, a među njima je dubrovački Jug AO.

Eurokup, 6. kolo:
Solaris - Barcelona 9:15
Primorje EB - BVSC 19:10

Eurokup, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Telimar9:10Tourcoing
Solaris9:15Barcelona
1Barcelona 673:53+2015
2Tourcoing 672:74-29
3Solaris 664:71-76
4Telimar 657:68-116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!