Nogomet

Roko Šimić postao najskuplji hrvatski napadač, Ljubičiću cijena pala

Mario Borko • utorak, 12.12.2023.
Roko Šimić postao najskuplji hrvatski napadač, Ljubičiću cijena pala
Foto: EPA

Najpoznatija stranica za procjenu vrijednosti nogometaša, Transfermarkt, jučer je objavio nove cijene za austrijsku Bundesligu. Luka Sučić treći je najskuplji igrač lige, Roku Šimiću cijena je postala dvoznamenkasta dok su 'dionice' Marina Ljubičića u padu...

Red Bull Salzburg vodeća je momčad austrijske Bundeslige i u lovu je na svoj 11 naslov u nizu, ne čudi s toga da Transfermarkt igrače tog kluba smatra najvrjednijima. Hrvatski dvojac u njihovim redovima Luka Sučić i Roko Šimić važan su dio momčadi pa je takva i njihova cijena, Marin Ljubičić sa svojim LASK-om drži treću poziciju i najvrjedniji je igrač svoje momčadi.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvih 12 najskupljih igrača u Bundesligi dolazi iz Red Bulla, treći najskuplji u svojoj momčadi, a samim time i u ligi je brončani reprezentativac Luka Sučić, njegova cijena ostala je nepromijenjena od prošlog puta te i dalje iznosi 18 milijuna eura. Luka se tek vraća nakon dugotrajne ozljede, ovaj je vikend upisao asistenciju i ako tako nastavi njegova bi cijena do novog osvježenja mogla porasti.

Roko Šimić u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi, bez pogotka je već više od dva mjeseca, ali bez obzira na to njegova se cijena udvostručila te je s dosadašnjih pet skočila na deset milijuna eura. Šimić je tako postao najskuplji hrvatski napadač, slijede ga Kramarić, Musa i Livaja, koji svi redom vrijede osam milijuna.

Marin Ljubičić ove je sezone u dresu LASK-a skupio 24 nastupa u kojima je postigao pet pogodaka uz dvije asistencije i bez obzira na to što je na istom učinku kao i Šimić, njegova je cijena pala već drugi puta od lipnja ove godine kada je iznosila tri i pol milijuna eura. Nova procijenjena vrijednost bivšeg igrača Hajduka sad iznosi dva i pol milijuna eura.

Sva trojica spomenutih igrači su mlade reprezentacije i pokušat će s njom izboriti Europsko prvenstvo do 21 godine, a Sučić je i veliki kandidat za odlazak na Europsko prvenstvo u Njemačkoj koje bi mu bilo drugo veliko natjecanje s A vrstom nakon Svjetskog prvenstva prošle godine.

FOTO: EPA/Anna Szilagyi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!