Rukomet

Poznati hrvatski rukometni sudac suspendiran na tri godine

Mario Borko • utorak, 12.12.2023.
Poznati hrvatski rukometni sudac suspendiran na tri godine
Foto: Pixsell

EHF, krovna europska rukometna organizacija, danas je na svojim službenim stranicama objavila da je hrvatski sudac proglašen krivim u postupku otvorenom protiv njega...

Priča koja se gradila već nekoliko mjeseci danas je dobila svoj konačni epilog, Matija Gubica nagrađivani hrvatski rukometni sudac proglašen je krivim u postupku koji se protiv njega vodio te mu je izrečena zabrana suđenja na tri godine uz novčanu kaznu od 6000 Švicarskih franaka.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Da će pravorijek biti takav, dalo se naslutit već pred mjesec dana kad je Gubica smijenjen s pozicije dopredsjednika Udruge hrvatskih rukometnih sudaca. Prijavljen je navodno od strane jednog hrvatskog prvoligaša za kontinuirano klađenje na rukometne utakmice od kojih je neke i sudio.

Rukometni sud Europskog rukometnog saveza danas je donio odluku da se hrvatskog suca proglašava krivim zbog kršenja temeljnih obveza navedenih u EHF-ovom Kodeksu ponašanja i Etičkom kodeksu IHF-a.

Kazna za dvije od tri godine suspenzije je uvjetna s rokom kušnje od dvije godine, a računa se od 01.06. ove godine. Ista je situacija s novčanom kaznom, trećinu će Gubica platiti odmah, a ostatak tek ako se u uvjetnom razdoblju od dvije godine ponovo ogriješi o zakon.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kecbaia14.12.2023. u 07:56
    Čestitam! Jako lijep način za okončati uspješnu sudačku karijeru.
    Kecbaia