Ostali sportovi

Rekordno natjecanje u sportskom penjanju Sv. Krševan Boulder Open 2023., gotovo 100 sudionika

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 13.12.2023.
Rekordno natjecanje u sportskom penjanju Sv. Krševan Boulder Open 2023., gotovo 100 sudionika

Početkom prosinca 2023. održano je rekordno 11. Sv. Krševan Boulder Open 2023. natjecanje u sportskom penjanju, u organizaciji Sportsko penjačkog kluba Paklenica na ŠC Višnjiku...

Nakon četiri godine pauze, prvo zbog COVID-19 epidemije, zatim radi gubitka prostora i premještaja dvorane, jedno od najpopularnijih penjačkih natjecanja u Hrvatskoj vraća se s nevjerojatnim brojkama – nastupilo je rekordnih 96 natjecatelja iz Pazina, Lovrana, Rijeke, Šibenika, Splita, Korčule, Zagreba, BiH.

U četiri kvalifikacijske grupe penjalo se 26 smjerova, a u finalu PRO kategorije je nastupilo po šest finalista u muškoj i ženskoj konkurenciji. U super napetim, moderno postavljenim finalnim smjerovima zadarske boje su branili Dora Mikecin i Ivan Donat Pupovac, međutim odličja ipak odnose gostujući penjači među kojima su bili najuspješniji Splićani:

PRO Žene:
1. Marijeta Smoje (SPK Mosor)
2. Vana Piccini (SPK Marulianus)
3. Sara Lanča (SPK Hiperaktiv)

PRO Muškarci:
1. Lobel Krivić (SPK Mosor)
2. Blaž Škrgatić
3. Mario Velčić (SPK Tuhobić)

U hobby kategorji osvajači medalja su:

HOBBY Žene:
1. Kate Dražić (SPK Marulianus)
2. Iva Medić (AO Matica)
3. Zrinka Kostić Korona (SPK Paklenica)

HOBBY Muškarci:
1. Ivor Klarin (SPK Paklenica)
2. Marko Roce (SPK Hiperaktiv)
3. Stipan Borovac

Nakon samog natjecanja i dodjele medalja organizirana je cjelovečernja zabava uz live band i DJ nastupe u Nigdjezemskoj na kojoj su se zadnji atomi snage ostavili na plesnom podiju. Ono što ovo natjecanje izdvaja od sličnih je vrlo intimna atmosfera, fanatično navijanje te neizostavni entuzijazam lokalne penjačke zajednice oko organizacije samog natjecanja što je očito i prepoznato od velikog dijela penjačke zajednice u Hrvatskoj. Ponosni i sretni s ovogodišnjim izdanjem, već slažemo planove za Sv. Krševan Boulder Open 2024!

FOTO: Dino Andrić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!