Nogomet

Ancelotti o problemu realizacije kaznenih udaraca: 'Kada treba zabiti penal, Luka je u pravilu hladnokrvan'

Mario Borko • srijeda, 13.12.2023.
Ancelotti o problemu realizacije kaznenih udaraca: 'Kada treba zabiti penal, Luka je u pravilu hladnokrvan'
Foto: EPA

Real Madrid, sinoćnjom je pobjedom u gostima kod Union Berlina kompletirao maksimalan učinak u grupnoj fazi, do pobjede ga je predvodio Joselu s dva gola, ali 'Kraljevi' se i dalje muče s realizacijom kaznenih udaraca…

Madriđani su u samoj završnici utakmice došli do sva tri boda i tako s maksimalnih 18 suvereno osvojili prvo mjesto u grupi i prolazak u osminu finala Lige prvaka. Jude Bellingham po prvi put je u Realovom dresu u Ligi prvaka ostao bez gola, ali su zato Joselu s dva i neočekivani junak Dani Ceballos s jednim golom u završnici s 2:3 srušili debitante u ovom natjecanju.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Reala, Carlo Ancelotti, bio je zadovoljan igrom i pobjedom svoje momčadi, ali zasigurno ga malo brine da njegovi igrači ove sezone još nisu uspješno realizirali nijedan kazneni udarac, iako su ih dosad imali tri, a izvela su ih trojica različitih izvođača.

''Osjećaj nakon utakmice je malo čudan, kontrolirali smo igru u prvom dijelu i dominirali, ali dvije lude minute su sve zakomplicirale. Srećom u drugom dijelu pokušali smo biti što efikasniji i igru smo bazirali na centaršutevima s obzirom na to da je Joselu sjajan glavom što je i pokazao s dva pogotka. Teško je naći razlog zašto nam se to događa, kad treba zabiti penal Luka je u pravilu hladnokrvan. Treniranje jedanaesteraca nije lako, pokušavamo s Bellinghamom, Rodrygom, Viniciusom, Joseluom, ali jedino što mogu reći je da se nadam da ćemo se u tom segmentu poboljšati.''

Joselu, koji je rođen u Stuttgartu i posjeduje njemačku putovnicu, stigao je ovo ljeto na iznenađujuću posudbu iz Espanyola kao zamjena za Karima Benzemu. U dosadašnjem dijelu sezone pretrpio je dosta kritika, ali jučer je s dva gola ponio titulu igrača utakmice.

''Joselu je pokazao svoju kvalitetu i dokazao da je sjajan napadač u šesnaestercu, u prvom dijelu mu nismo dovoljno centrirali, a s napadačem kao što je on to moraš raditi što češće. Dobro je startao u sezonu i zabio je već osam golova, vrlo nam je važan i posjeduje kvalitetu koja je ključna protiv momčadi koje se imaju naviku braniti usko'' prokomentirao je, Ancelotti, važnost španjolskog napadača za svoju ekipu.

Real u nedjelju dočekuje Villarreal i preko njega će tražiti povratak na pobjedničke staze u prvenstvu.

FOTO: EPA/Javier Lizon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!