Nogomet

Nenad Bjelica: 'Moramo biti ponosni na ono što smo učinili'

Mario Borko • srijeda, 13.12.2023.
Nenad Bjelica: 'Moramo biti ponosni na ono što smo učinili'
Foto: EPA

Union Berlin poražen je na Olimpijskom stadionu u Berlinu s 2:3 od Real Madrida i tim se porazom oprostio od Europe, bez obzira na to Nenad Bjelica nakon utakmice bio je ponosan na svoju ekipu…

Momčad koju je nedavno preuzeo hrvatski strateg i bivši trener Dinama, odigrala je solidnu utakmicu i pružila dobra otpor rasterećenim 'Kraljevima', ali je naposljetku poražena u zadnjim minutama susreta s konačnih 2:3. Bio je ovo prvi poraz za Union od kad je Bjelica preuzeo klupu, a ovim se porazom njegova momčad oprostila od daljnjeg nastupa u Europi zauzevši posljednje mjesto u skupini.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

''Opet smo izgubili u zadnjim minutama, Real je bio izrazito dominantan i tjerao nas da igramo što defenzivnije, odigrali smo hrabro i iz ovoga moramo naučiti da više ne gubimo toliko utakmica u zadnjim minutama. Bez obzira na poraz moramo biti ponosni na ono što smo učinili''

Bjelica je u najavi prije utakmice hvalio Judea Bellinghama, ali i istaknuo da je za njega Luka Modrić i dalje najbolji na svijetu. Prvi je po prvi puta ove sezone ostao bez pogotka u Ligi prvaka, a potonji je krajem prvog dijela promašio kazneni udarac.

''Drago nam je da smo iz Reala morali izvući ono najbolje da bi nas pobijedio, možda su bili malo relaksiraniji, ali prvotimci Kroos i Rudiger su ušli s klupe, napravili su nekoliko rotacija no utakmici su pristupili maksimalno ozbiljno i tako nam pokazali poštovanje. Istina je da Bellingham nije zabio, ali oni posjeduju toliko kvalitete da i kad on nije strijelac iskoče Joselu, Rodrygo i drugi'' zaključio je Bjelica.

Union se sad maksimalno okreće prvenstvu gdje za vikend ide na vrlo važno gostovanje kod, jednog od konkurenata za ostanak u ligi, Bochuma, a pobjeda u tom susretu mogla bi ga polako odvesti prema sigurnoj zoni.

FOTO: EPA/FILIP SINGER

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Union Berlin2:3Real Madrid
Napoli2:0Braga
1Real Madrid 616:7+918
2Napoli 610:9+110
3Braga 66:12-64
4Union Berlin 66:10-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!