Nogomet

Newcastle i Milan igraju za ostanak u Europi, jednim uhom prate i dvoboj u Dortmundu

Branimir Korać • srijeda, 13.12.2023.
Newcastle i Milan igraju za ostanak u Europi, jednim uhom prate i dvoboj u Dortmundu
Foto: EPA

U skupini F Lige prvaka nalazi se vrlo izjednačeno društvo, skupina je odmah proglašena skupinom smrti što se i potvrdilo u dosadašnjem dijelu natjecanja. Ovdje svatko svakog može pobijediti, a svi imaju velike ciljeve i ambicije.

Odmah je bilo jasno kako će Newcastle biti u četvrtoj jakosnoj skupini u ždrijebu Lige prvaka i kao takav velika prijetnja za sve. Bio je bez dvojbe najnepoželjnija momčad iz trećeg i četvrtog pota i kao što se i očekivalo, skupina u kojoj je završio bila je najjača i najizjednačenija jer nije imala onog izraženog autsajdera.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Moglo je biti i više "vatre" u skupini da momčad Eddieja Howea nisu napali silni pehovi pa je tako veći dio natjecanja Newcastle igrao oslabljen, u svakom susretu nedostajalo mu je dosta igrača zbog raznih razloga.

Dva najteža udarca zaradio je suspenzijom Sandra Tonalija i ozljedom Nicka Popea. Tonali je suspendiran zbog afere s klađenjem dok je Pope zaradio neugodnu ozljedu zbog koje ga neće duže vrijeme biti među vratnicama.

Iako Newcastle ima Martina Dubravku, Pope je ipak viša klasa, branio je sjajno tijekom sezone stoga ne čude najave kako bi se Newcastle mogao okrenuti prema Davidu de Gei koji još uvijek čeka na angažman.

Danas mu je ipak nešto drugo u fokusu, mora pobijediti Milan ako želi ostati u Europi i početkom sljedeće godine. Milan i Newcastle imaju isti broj bodova, a Englezima je danas za treće mjesto dovoljan i bod. Za drugo mora pobijediti Milan, a pritom PSG mora izgubiti.

I Milan isto može do drugog mjesta samo ako upiše pobjedu u Newcastleu, a PSG pritom izgubi u Dortmundu. Bod mu nije dovoljan za prolaz, Newcastle ima bolju gol razliku, a prvi susret u Milanu okončan je remijem.

Što su rekli

Eddie Howe, trener Newcastlea: "Odmah bismo prihvatili da nam je netko na početku sezone ponudio da sami odlučujemo o ostanku u Europi u posljednjem kolu. Ono što možemo kontrolirati, kontrolirat ćemo, a to je naša izvedba. Respektiramo Milan, to je vrlo dobra momčad koja je igrala dobro u našem prvom dvoboju. Znamo da mogu puno, ali mi moramo malo više od toga."

Stefano Pioli, trener Milana: "Imamo samo jedan cilj, samo jedan rezultat nam ide u prilog, a to je pobjeda. Znamo što nas čeka, tko nam je protivnik i kakva će biti atmosfera. Vrlo je važno to što smo već odigrali puno utakmica na najvišoj razini, ali ovo nam je najbitnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone."

Mjesto, vrijeme, sudac

Newcastle, St. James' Park, 21:00

Sudac: Danny Makkiele (Nizozemska)

Nedostaju

Newcastle: Elliott Anderson, Harvey Barnes, Sven Botman, Dan Burn, Javier Manquillo, Jacob Murphy, Nick Pope, Matt Targett, Joseph Willock (ozljede), Sandro Tonali (suspenzija)

Milan: Mattia Caldara, Pierre Kalulu, Simon Kjaer, Marco Pellegrino, Marco Sportiello, Malick Thiaw (ozljede)

Prošli dvoboj

Prvi dvoboj ovih protivnika u Milanu okončan je 0:0, a domaćin je bio puno bliži pobjedi.

Prognoza

Newcastle kod kuće igra jako dobro i favorit je u ovom dvoboju.

FOTO: Matteo Bazzi/EPA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!