Nogomet

Manchester United se oprostio od Europe, Harry Kane: 'Bilo je lijepo ovdje pobijediti'

Mario Borko • srijeda, 13.12.2023.
Manchester United se oprostio od Europe, Harry Kane: 'Bilo je lijepo ovdje pobijediti'
Foto: EPA

Crveni vragovi nastavljaju razočaravati svoje navijače, sinoć su kod kuće poraženi od Bayerna s 0:1, a taj ih je poraz smjestio na začelje grupe i završio njihovu ovosezonsku europsku kampanju. Englez na suprotnoj strani Harry Kane bio je sretan s pobjedom…

Najveći engleski klub, koji od odlaska slavnog Sir Alexa Fergusona ne može pronaći novu formulu za uspjeh, jučer je porazom od Bayern Munchena 0:1, završio na posljednjem mjestu skupine i oprostio se od Europe za ovu sezone. Da stvar bude gora, United je postao prva engleska momčad u povijesti koja je primila 15 pogodaka u grupnoj fazi Lige prvaka, a kapetan engleske reprezentacije, Harry Kane, nije propustio priliku bocnuti domaće navijače.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

''Bilo je lijepo, osjećao sam da kontroliramo utakmicu, a imali smo i bolje šanse. Bili smo strpljivi jer smo znali da ćemo zahvaljujući našoj brzoj tranziciji doći u šanse za postići pogodak. Nije uvijek lako držati koncentraciju kad si siguran na vrhu grupe i utakmica nema rezultatski imperativ, ali nakon teškog poraza za vikend bili smo vrlo motivirani i zaista je lijepo ovdje pobijediti. Mogli smo biti još i bolji u zadnjoj trećini, no bili kako bilo start u sezonu je odrađen dobro, a uz to još postoji prostora da podignemo igru za nekoliko razina.''

Harry Kane je u karijeri protiv Manchestera odigrao 21 utakmicu, a sinoć je zabilježio svoju petu asistenciju uz do sad šest postignutih pogodaka. Od kad je stigao u redove Bavaraca na impresivnom je učinku od 22 gola u 20 odigranih utakmica, a ima i osam asistencija.

''Otkako sam stigao u Bayern svi su prema meni bili sjajni, a osjećam da najbolje tek dolazi jer se sve bolje privikavam na ekipu i na ono što trener od mene traži, ovdje sam se zaista pronašao. Imamo dovoljno kvalitete da idemo daleko u ovom natjecanju, a u klubu dakako postoji ambicija da ga na kraju i osvojimo. Bit će to težak zadatak, ali vjerujem da ako nastavimo kvalitetno raditi da to možemo postići'' zaključio je Kane.

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!