Nogomet

Madridski Atletico protiv Lazija brani prvo mjesto u skupini

Branimir Korać • srijeda, 13.12.2023.
Madridski Atletico protiv Lazija brani prvo mjesto u skupini
Foto: EPA

U skupini E u posljednjem kolu Atletico u Madridu dočekuje momčad Lazija. Izravni je to dvoboj za prvo mjesto na kraju grupne faze...

Samo je jedna dvojba ostala u skupini E. Atletico Madrid i Lazio izborili su prolaz u osminu finala, a ostalo je još jedino pitanje tko će u osminu finala s prvog, a tko s drugog mjesta.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Atletico je trenutno lider skupine i ima bod više od Lazija te mu je dovoljan i samo jedan bod za osiguravanje prvog mjesta dok Lazio s druge strane mora do pobjede kako bi preskočio Atletico.

Teško je za očekivati da će Atletico igrati na nulu i da neće inzistirati na sva tri boda. Na svom travnjaku je vrlo opasan i kvalitetan te greba vjerovati kako će napasti i Rimljane.

S 15 postignutih golova u prvih pet kola Atletico je jedna od najefikasnijih momčadi Lige prvaka dok je Lazio s druge strane postigao više nego dvostruko manje golova, njih tek sedam, ali je i primio najmanje golova u skupini - pet.

Spomenimo i status ostale dvije momčadi u skupini, Feyenoord će završiti na trećem mjestu i ide u nokaut fazu Europske lige dok je Celtic definitivno posljednji i danas završava europsku sezonu.

U biti rasplet skupine koji nije nikoga iznenadio, mnogi su predviđali nakon ždrijeba upravo ovakav poredak.

Što su rekli

Diego Simeone, trener Atletica: "Sretan sam da smo i mi i Lazio prošli u sljedeću fazu Lige prvaka. Lazio je klub koji nikada neću zaboraviti jer mi je dao puno kao igraču. Fanas igramo na našem stadionu, navijači su nam odmah uz teren i osjetimo ih. Moramo biti posebno jaki kod kuće u ovako bitnim utakmicama."

Maurizio Sarri, trener Lazija: "Moje poimanje nogometa je da u svakoj utakmici moraš protivnika napasti jer ako ti ne napadneš njega, napast će onda on tebe i patit ćeš. Uvijek je teško i izazovno igrati na ovom stadionu, ali nadam se da igrači potpuino komcentrirani i motivirani. Jako je važno završiti na prvom mjestu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Madrid, Metropolitano Stadium, 21:00

Sudac: Gozubuyuk (Nizozemska)

Nedostaju

Atletico: Pablo Barrios, Tomas Lemar, Vitolo (ozljede)

Lazio: Gustav Isaksen, Patric, Alessio Romagnoli (ozljede), Nicolo Robella (žuti kartoni)

Prošli dvoboj

Atletico je u Rimu poveo golom Pabla Barriosa, ali bod domaćinu donio je Ivan Provedel vratar koji se prometnuo u strijelca i junaka u 95. minuti.

Prognoza

Atletico je bolji i bliži povbjedi.

FOTO: EPA/MARK RUNNACLES

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Celtic2:1Feyenoord
Atlético Madrid2:0Lazio
1Atlético Madrid 617:6+1114
2Lazio 67:7010
3Feyenoord 69:10-16
4Celtic 65:15-104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!