Košarka

Jusup: 'Moramo izvući pouke iz poraza, inače ćemo stalno ponavljati iste greške'

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 13.12.2023.
Jusup: 'Moramo izvući pouke iz poraza, inače ćemo stalno ponavljati iste greške'

Košarkaši Zadra spojili su dva neočekivana poraza nakon serije dobrih rezultata. Slijedi nova prilika za povratak pobjedama te gostovanje kod FMP-a...

Košarkaši Zadra nakon domaćeg poraza protiv Borca kreću po iskupljenje na teško gostovanje kod FMP-a. Riječ je o velikom izazovu, budući da se radi o momčadi koja je temeljito provjetrila svlačionicu nakon lošijeg ulaska u sezonu i sada je svakom utakmicom sve opasnija. U prošlom kolu namučili su Budućnost VOLI, do bodova nisu stigli ali na ove sa Zadrom vjerojatno računaju. Jednako kao što je Zadar računao na one protiv Borca…

Igraj na FMP - Zadar na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"U odnosu na utakmicu koju smo odigrali u ABA Superkupu dramatično su promijenili roster, doveli četvoricu novih igrača, a nekada i jedan igrač znači veliku promjenu. Probleme protivnicima rade agresivnošću po cijelome terenu, što se vidjelo i u prošloj utakmici kod Budućnosti, kojoj nisu dopuštali lagane poene i sve do samog kraja su bili u igri. Mi smo objektivno ranjeni dvama porazima, nadam se da oni neće ostaviti traga, u petak ćemo vidjeti jesmo li se uspjeli oporaviti. Ne trebamo se osvrtati unazad, ali moramo izvući pouke iz svakog poraza. Ako to ne napravimo ponovit ćemo iste greške", kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Nakon dolaska Juana Davisa roster će biti širi za jednog igrača na kojega se ozbiljno računa. Amerikanac je obavio liječničke preglede, potpisao ugovor i bit će na raspolaganju već za ovu utakmicu. Razgovara se i s Petrom Vujačićem, s kojim bi se do 15. prosinca trebalo potpisati ugovor ili mu se zahvaliti.

"Razgovor smo obavili, pitanje je prije svega ljudski, da Petar kaže gdje se vidi bez obzira što piše na papiru. On je mlad, potentan igrač kojemu treba vremena da shvati kakva je Zadar sredina, da se tu ne može igrati toplo-hladno i ja vjerujem da će on napredovati. Što bi rekao Delibašić, kada je dolazio u Bosnu, treba se učiti kako se postaje zvijezda, ponašanjem, kulturom, specifičnošću sredine kakva je bila Bosna u ono vrijeme. Davis će biti u sastavu", najavio je Jusup.

Luka Božić dvije zadnje dvije utakmice nešto je lošije odigrao, što Jusup objašnjava psihološkim zasićenjem.

"Igra stalno pod pritiskom da mora, potpuno ga razumijem. I on je čovjek, ima bolje i gore dane, moramo računati na to", kaže Jusup.

Arijan Lakić također je jedan od onih koji je ostao dužan u posljednjoj utakmici. Serija promašenih bacanja bila je jedna od stvari koje su utjecale na konačni ishod i Lakić je svjestan da svi moraju odigrati puno bolje.

"FMP je dobra momčad iako stanje na tablici ne izgleda tako. Mijenjali su roster, imaju odlične ograče, agresivnost po cijelom terenu. Mi se ne možemo puno opterećivati njihovom igrom, moramo igrati najbolje kako znamo, a pogotovo ne smijemo krenuti slabije na početku utakmice kao prošli put. Poraz od Borca bio nam je lekcija da se utakmica igra svih 40 minuta, da treba igrati i na početku i na kraju i da je puno teže ako se treba vraćati u igru", kaže Lakić.

Utakmica se igra u petak od 17 sati u Beogradu uz prijenos na Areni Sport.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!