Nogomet

Porto u osmini finala Lige prvaka, Barceloni poraz u gostima kod Antwerpa

Mihaela Bradovski • srijeda, 13.12.2023.
Porto u osmini finala Lige prvaka, Barceloni poraz u gostima kod Antwerpa
Foto: EPA

U skupini H Lige prvaka Barcelona i Porto prošli su u osminu finala. Šahtar putuje u Europsku ligu, a Antwerp unatoč pobjedi protiv Barcelone završava europski put.

Antwerp - Barcelona 3:2

Antwerp je tražio prve bodove, već se oprostio od prolaza, ali pobjeda na kraju protiv Barcelone ipak mu je omogućila dostojan oproštaj i slavlje sa svojim navijačima.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Šok za Barcelonu već u drugoj minuti. Velika pogreška Ikera Pene i Oriola Romeua kojem je vratar dodavao na rubu 16 metara, niti je on dobro dodao, a niti je Romeu dopbro primio loptu, uzeo ju je Arthur Vermeeren i poslao u mrežu.

Više od pola sata Antwerp je bio u vodstvu, ali onda je ipak Barcelona izjednačila. Odličnu loptu u prostor za utrčalog iz drugog plana Ferrana Torresa dao je Yamal, a Torres je mirno zabio.

Buran početak drugog dijela, prvo je poništen pogodak domaćinu zbog zaleđa, zatim je Yamal sjajnim udarcem izvana stresao gredu da bi Massa niti minutu kasnije prestrogo pokazao crveni karton Sergiju Robertu, ali nakon pšregleda snimke promijenio je odluku.

Drugi pogogodak Janssena ipak je priznat. Ponovno je pogriješio Romeu koji je još jednom izgubio loptu, Antwerp odrađuje brzu akciju koji završava Janssen golom za 2:1.

U sudačkoj nadoknadi Marc Guiu nakon ubačaja s lijeve strane zabija glavom, ali Antwerp u sljedećem napadu zabija za pobjedu 3:2.

Porto - Šahtar 5:3

U izravnoj borbi za drugo mjesto sastali su se Porto i Šahtar. Portu je bio dovoljan i bod, a pobjeda je i jednima i drugima značila prolaz.

Nije se dugo čekalo na pogodak, Galeno je iz blizine poslao loptu u mrežu nakon dodavanjea Taremija.

Sikan je sredinom prvog dijela vratio Šahtar u utakmicu, ali krvnik momčadi iz Donecka ponovno je bio Galeno. Čovjek je u prvom susretu dva puta zabio Šahtaru i isto je napravio i ovdje, drugi gol bio je posebno atraktivan, sa 17 metara u bliži kut.

Vratimo se na pogodak Sikana, o njemu će se još dugo govoriti, naime pomoćni sudac podigao je zastavicu i pokazao zaleđe, igrači Porta su stali, a Šahtarovi nastavili jer je glavni sudac pokazao da nema zaleđa te su gosti zabili pogodak. Zaleđa uistinu nije bilo, niti blizu.

U 62. minuti Porto dolazi do novog pogotka. Taremi je dobio loptu u 16 metara i iskosa iz okreta pogodio je pod gredu za 3:1.

Nada se Šahtaru vratila u 72. minuti. Sikan se izborio za loptu, ušao u 16 metara i pucao, vratar odbija loptu, ali u Eustaquija od kojeg se odbija u mrežu.

Najstariji strijelac u povijesti Lige prvaka popravio je svoj rekord u 76. minuti, Pepe se najbolje snašao nakon ubačaja u 16 metara iz kornera te je zabio za 4:2.

Odmah nakon ulaska u igru Francisco Conceicao pogodio je za 5:2 i ubio svaku nadu gostima.

Tu nije bio kraj, smanjio je Edinaldo, ali bio je to samo utješni pogodak.

FOTO: EPA/OLIVIER MATTHYS

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Antwerp3:2Barcelona
Porto5:3Šahtar
1Porto 615:8+712
2Barcelona 612:6+612
3Šahtar 610:12-29
4Antwerp 66:17-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!