Nogomet

Kapetan Ballkanija: 'Nitko ne može najaviti da će slaviti u Zagrebu, to je najbolja momčad skupine'

Filip Mihoković • srijeda, 13.12.2023.
Kapetan Ballkanija: 'Nitko ne može najaviti da će slaviti u Zagrebu, to je najbolja momčad skupine'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Pred Dinamom i Ballkanijem je utakmica odluke. I jedni i drugi nadaju se povoljnom rezultatu koji bi ih odveo u nokaut fazu Konferencijske lige....

Posljednje utakmice grupne faze Konferencijske lige odigrat će se 14. prosinca, a s početkom u 21 sat, Dinamo će ugostiti kosovski Ballkani. Bit će to odlučujuća utakmica za osigurati europsko proljeće.

Igraj na Dinamo - Ballkani na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Pokušat ćemo pobijediti u Zagrebu. Na žalost, ne ovisimo sami o sebi, osvojimo li sva tri boda protiv Dinama, moramo čekati ishod dvoboja u Plzenu, Astana ne smije pobijediti Viktoriju", rekao je Edvin Kuč za kosovske medije i nadodao: "Mi ćemo nastojati napraviti svoje, a na rezultat utakmice u Plzenu ne možemo utjecati."

U prvom susretu ovih dvaju klubova skupine C, Kosovari su slavili pobjedom 2:0. Kapetan Ballkanija smatra da mogu konkurirati hrvatskom prvaku, no da je i dalje Dinamo veliki favorit:

"Nitko ne može najaviti da će slaviti u Zagrebu, ni bolje momčadi od naše. Iako je Viktoria prva na ljestvici, i dalje smatram da je Dinamo najbolja momčad u skupini. Dinamo je veliki klub, bogate tradicije, ali u Prištini smo pokazali da možemo igrati protiv Zagrepčana, nadam se da ćemo dobro odigrati i u Maksimiru. Vjerujemo u sebe."

Hrvatskim prvacima za prolaz skupine dovoljan je neriješen rezultat, dok će gosti morati izvojevati pobjedu i nadati se pomoći Viktorije Plzen. Gostima neće biti dostupni niti jedan od strijelaca iz prve utakmice. Dinamo je sada drugačija momčad od one koja je izgubila u Prištini, govori to i niz od četiri uzastopne pobjede. No nakon Ballkanija ga čeka i derbi protiv Hajduka, pa preostaje vidjeti hoće li Sergej Jakirović raditi izmjene u prvoj postavi.

Ako je suditi po prijašnjem susretu, očekuje nas težak, fizički dvoboj u kojem svaki detalj može biti presudan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!