Košarka

Težak poraz Požege u WABA ligi, dominacija Orlova

Filip Mihoković • srijeda, 13.12.2023.
Težak poraz Požege u WABA ligi, dominacija Orlova

Igračice Plamen Požege ugostile su Orlove iz Banja Luke u devetom kolu WABA lige. Bolje su ovog puta bile gostujuće igračice koje su slavile rezultatom 73:104, a za Požežanke je ovo sedmi poraz u devet utakmica natjecanja.

Ponovile su igračice Orlova dominantnu pobjedu nad Plamenom skoro identičnim rezultatom kao i u Banja Luci. Prisjetimo se, 25. listopada slavio je domaćin 108:75, a sada su jednakom dominacijom potvrdile da ta pobjeda nije imala veze sa srećom.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Plamen je dobro ušao u susret, završivši prvu četvrtinu sa samo tri poena zaostatka, no igračice Orlova zaključile su susret već u drugoj četvrtini, u kojoj su zabile 22 poena više od domaćih igračica. Vodstvo do kraja nisu ispuštale, a prednost su i povećale u posljednjoj četvrtini.

Gosti su pobijedili na krilima Lee Safiyah koja je ubacila 26 poena, 9 skokova i asistenciju, te Nataše Sobot sa 17/4/9, dok je najefikasnija igračica domaće momčadi bila Amerikanka Kira Lowery s 24 poena, tri skoka i tri asistencije.

Igračice Požege sljedeće očekuje susret Premijer lige protiv Šibenika, a priliku da prekinu negativni niz u WABA ligi dobit će 20. prosinca protiv Lavova iz Brčkog.

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!