Košarka

Itoudis napustio klupu Fenerbahčea, poznate moguće zamjene

Filip Mihoković • srijeda, 13.12.2023.
Itoudis napustio klupu Fenerbahčea, poznate moguće zamjene
Foto: EPA

Iako su mu ugovorom preostale još dvije godine na klupi Fenerbahčea, turski klub službeno je potvrdio prestanak suradnje s trenerom Itoudisom.

Fenerbahče od početka sezone nije konstantan u svojim predstavama, a trenutno je i u nizu od četiri poraza. Sve to rezultiralo je smjenom Dimitrisa Itoudisa koji je došao u Istanbul na ljeto 2022. godine. Grčki stručnjak nije u tom vremenu uspio osvojiti niti jedan trofej, a nakon posljednjeg pada u formi momčadi, izgubio je povjerenje koje je imao u klubu.

Igraj na utakmice turskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Fener će smjenom trenera pokušati prodrmati momčad kojoj bi dobro došao pozitivni šok kao dodatni poticaj za preokret ove turbulentne sezone. Nije to izgledalo loše cijelo vrijeme, s obzirom na to da su jedina momčad Eurolige koja je nanijela poraz Real Madridu u aktualnoj sezoni, no kontinuiteta i dosljednosti u igri je izostalo.

Itoudis je prije dolaska u Fener dva puta osvojio Euroligu s momčadi CSKA, prvi puta 2016., a zatim i 2019. godine, no isti uspjeh nije uspio replicirati u Turskoj. Kao njegove potencijalne zamjene ističu se Andrea Trinchieri i Šarunas Jasikevičius. Trinchieri je od prije navijačima poznat kao trener Partizana i Bayerna, dok je sve izgledniji kandidat Jasikevičius koji je od dolaska 2020. godine u Barcelonu osvojio dvije ACB titule, dva trofeja Copa del Reya, te je bio u finalu Eurolige sve tri godine.

Jasikevičius je ušao u aktualnu sezonu bez kluba, a pretpostavlja se da će ugovor s turskim velikanom potpisati na dvije i pola godine, iako pregovori još uvijek traju.

Preostaje vidjeti može li Litvanac preokrenuti ispodprosječnu sezonu Fenera, u Euroligi su na omjeru 6-7, te dijele 11. mjesto na ljestvici. U domaćem prvenstvu nalaze se na drugom mjestu ostvarivši osam pobjeda i tri poraza.

U sljedećem susretu Eurolige, Fener će 15. prosinca ugostiti Monaco Basket koji se nalazi na petom mjestu na ljestvici s omjerom 8-5.

FOTO: EPA/Miguel Angel Polo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!