Košarka

Pobjeda Dubrave u Alpe Adria Kupu, Jurić i Ročak najbolji od gostiju

Filip Mihoković • srijeda, 13.12.2023.
Pobjeda Dubrave u Alpe Adria Kupu, Jurić i Ročak najbolji od gostiju
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

Dubrava je ostvarila drugu uzastopnu pobjedu u Alpe Adria Kupu, nakon Timisoare, pao je i Kolin rezultatom 65:81.

Nije Dubrava dobro otvorila skupinu B, ostvarivši na početku četiri uzastopna poraza. Većina navijača zbog toga je otpisala zagrebačku momčad ove sezone, no izgleda da je u svlačionici došlo do preokreta.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Preokret su započeli 5. prosinca ugostivši Timisoaru. Nisu ni u toj utakmici Zagrepčani izgledali idealno, no izvojevali su pobjedu nadoknadivši zaostatak od osam poena u posljednjoj četvrtini. Momentum te pobjede prenijeli su i na ovaj susret, ovaj puta u gostima kod Kolina.

Zagrepčani su kontrolirali susret od samog početka. U drugoj četvrtini došli su do vodstva te ga nisu ispuštali do samog kraja. Najbolji kod gostujuće momčadi bili su Ivan Jurić i Toni Ročak, obojica sa 17 poena. Jurić je još nadodao i pet skokova, dok je Ročak upisao šest skokova i tri asistencije. Najbolji igrač domaće ekipe bio je Holden Redparth sa statistikom od 21/7/2.

Dubrava je ostvarila osam bodova, te se nalazi na 5. mjestu skupine B. Borbu za doigravanje Alpe Adria Kupa će nastaviti nakon Nove godine protiv Vienne, a prije odmora očekuju ih još susreti Premijer lige protiv Škrljeva i Zaboka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!