Ostali sportovi

Hrvatskoj treće uzastopno domaćinstvo Zlatne skupine Europske lige

Filip Mihoković • četvrtak, 14.12.2023.
Hrvatskoj treće uzastopno domaćinstvo Zlatne skupine Europske lige

Na sastanku Europske lige u Luksemburgu koji je održan 13. prosinca, osim izmijenjenog formata natjecanja, saznali smo i zemlje domaćine u muškoj i ženskoj kategoriji, a Final Four za odbojkaše odigrat će se upravo u Hrvatskoj.

Za domaćinstvo se prijavilo čak 38 reprezentacija, a Hrvatskoj će to biti treće uzastopno, dok je domaćinstvo Final Foura za odbojkašice pripalo Češkoj.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zbog izmjene formata natjecanja, ono će biti održano u tri, odnosno četiri vikenda ako ubrojimo i Final Four:

"Kod odbojkaša, reprezentacija Hrvatske će igrati protiv Finske i Belgije na turniru broj 3, od 17.-19. svibnja 2024. godine u Finskoj. Na turniru broj 7 od 24. do 26. svibnja u Rumunjskoj ćemo igrati protiv domaćina i Portugala, a na turniru broj 10 u trećem tjednu, kojem smo mi domaćini, od 31. svibnja do 2. lipnja, protiv Španjolske i Makedonije. Bit ćemo i domaćini Final Foura koji će se igrati 15. i 16. lipnja", prenosi Hrvatski odbojkaški savez.

U kategoriji odbojkašica Hrvatska će organizirati prvi vikend natjecanja od 17. do 19. svibnja gdje će naše reprezentativke odmjeriti snage protiv Slovačke i Azerbajdžana. Nakon toga čeka ih turnir broj 8 u Belgiji od 24. do 26. svibnja protiv domaćina i Estonije, a treći vikend, od 31. svibnja do 2. lipnja, odigrat će u Španjolskoj protiv domaćina i Rumunjske. Final Four igrat će se 15. i 16. lipnja u Češkoj.

"Mislim da možemo biti zadovoljni što smo se i treću godinu zaredom uspjeli izboriti za domaćinstvo Final Four kod odbojkaša. Cilj nam je da naša muška reprezentacija na taj način osigura nastup u VNL Ligi nacija. Zapravo, željeli smo organizirati oba Final Foura, muški i ženski, ali kod odbojkašica to nije bilo moguće jer je već prije nekoliko mjeseci potpisan ugovor s Česima", izjavio je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Hrvatske odbojkaše i odbojkašice očekuje prilika da odmjere svoje kvalitete u odnosu s ostalim velesilama u svijetu odbojke, a dodatna prednost bit će im i domaća publika, osobito odbojkašima ako završe u finalnoj fazi natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!