Nogomet

Liverpool je već osigurao prvo mjesto, Royale Union nada se iznenađenju

Petar Jenjić • četvrtak, 14.12.2023.
Liverpool je već osigurao prvo mjesto, Royale Union nada se iznenađenju
Foto: EPA

Večeras je na rasporedu posljednje kolo u Europskoj ligi, a u skupini E snage će odmjeriti Royale Union SG i Liverpool. Domaćinu se treba dosta toga poklopiti, ako želi proći dalje u istom natjecanju...

Dvobojima šestog kola Europske lige zaključuje se grupna faza ovog natjecanja. U Bruxellesu će s početkom od 18:45 sati snage odmjeriti Royale Union SG i Liverpool, a dvoboj skupine E će suditi Orel Grinfeeld iz Izraela.

Igraj na Royal Union SG - Liverpool na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvoj međusobnoj utakmici, u sklopu drugog kola, Liverpool je slavio na Anfieldu s 2:0. Redsi su do prvog pogotka stigli u samoj završnici prvog poluvremena kada je poentirao Ryan Gravenberch, a asistirao Trent Alexander-Arnold. Pobjedu je u sami smiraj susreta potvrdio Diogo Jota.

Liverpool je vodeći u skupini s 12 bodova i gol razlikom 16:5 te je osigurao plasman dalje s prve pozicije. Na startu natjecanja slavio je kod LASK-a s 3:1, nakon toga igrao je spomenuti dvoboj s belgijskom ekipom. Uslijedila je domaća pobjeda protiv Toulousea s 5:1, a zatim i 3:2 poraz od francuske momčadi u gostima. Prvo mjesto osigurano je u prošlom kolu visokom 4:0 pobjedom protiv LASK-a.

U Premiershipu Redsi plove jako dobro. Nakon remija kod Manchester Cityja (1:1), svladali su Fulham (4:3), Sheffield Utd. (2:0) i Crystal Palace (2:1), a dvije od tri potvrdili su preokretima u završnicama. Porazom Arsenala kod Aston Ville, preuzeli su prvo mjesto u prvenstvu s 37 bodova, jednim više od Topnika.

S druge strane, belgijska momčad je na pet osvojenih bodova, tri manje od drugog Toulousea. U zadnjem kolu treba joj pobjeda protiv Liverpoola, ali i pobjeda LASK-a koji isto ima svoju računicu s tri osvojena boda. Nadaju se plasmanu u knock-out fazu drugu godinu zaredom, ali ovoga puta to će biti izuzetno teško ostvariti.

U zadnja dva prvenstvena kola upisao je pobjede protiv Cercle Bruggea (2:1) i Charleroija u gostima (3:1), dok je prošao i u četvrtfinale Kupa slavljem nad Beverenom 2:0. Vodeći su u ligi s 41 osvojenim bodom iz 17 utakmica, šest više od drugoplasiranog Anderlechta i devet više od trećeg Genta.

U kadru Uniona neće biti Charlesa Vanhouttea zbog žutih kartona, dok bi ostali trebali biti na dispoziciji. Trebao bi nastupiti i Kevin Mac Allister koji ipak neće odmjeriti snage s bratom Alexisom koji ima problema s koljenom. U kadru ekipe zbog odmora neće biti Mohameda Salaha, Alissona Beckera, Virgila van Dijka i Trenta Alexandera-Arnolda.

Što su rekli

Alexander Blessin, trener Royale Uniona: "Nama treba dobar dan i malo sreće, a navijači će nas morati pogurati do krajnjih granica. Već se veselim osjetiti tu atmosferu, iako baš i ne igramo na svom, domaćem terenu. Znamo koji su ulozi i sve moguće scenarije, želimo pobijediti, a to će nam predstavljati veliki izazov. Na kraju krajeva, moramo se fokusirati na sebe."

Jürgen Klopp, trener Liverpoola: Royale je dobra ekipa koja je izgubila neke dobre igrače, ali ponovno ima dobru momčad. Mislim da je klub posložen na poseban način, godinama je to u Belgiji bio Club Brugge koji je osvajao naslove, ali nogomet je takav. Tko radi bolji posao treba biti na vrhu ljestvice, a u ovom trenutku to je Royale. Već smo ranije bili u situacijama da se kvalificiramo dalje uoči zadnjeg kola, važno je pronaći grupu igrača koja će se boriti."

Mjesto, vrijeme, suci

Lotto Park, Bruxelles, 18:45

Sudac: Orel Grinfeeld (Izrael)

Nedostaju

Royal Union SG: Vanhoutte (kartoni)

Liverpool: Mac Allister, Matip, Jota, Robertson, Alcantara, Bajčetić (ozljede), Salah (odmor)

Zadnji susret

Liverpool je na Anfieldu stigao do pobjede rezultatom 2:0 golovima Ryana Gravenbercha i Dioga Jote.

Prognoza

Iako gostujuća ekipa neće izaći s najjačom postavom, večeras ipak očekujemo pobjedu Redsa, ali i golove u mrežama oba vratara.

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Europska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Royale Union Saint-Gilloise2:1Liverpool
LASK 1:2Toulouse
1Liverpool 617:7+1012
2Toulouse 68:9-111
3Royale Union Saint-Gilloise 65:8-38
4LASK  66:12-63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!