Tenis

Jan-Lennard Struff naslijedio Bornu Ćorića kao povratnik godine

Petar Jenjić • četvrtak, 14.12.2023.
Jan-Lennard Struff naslijedio Bornu Ćorića kao povratnik godine
Foto: EPA

ATP je nagradu "Povratnik godine" dao Janu-Lennardu Struffu. Njemački tenisač tako je naslijedio Bornu Ćorića koji je istu dobio prošle godine...

Njemački 33-godišnji tenisač Jan-Lennard Struff dobio je nagradu ATP Toura "Povratnik godine" uzdigavši se tijekom 2023. od 167. mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici do 21. pozicije, što mu je bio najbolji renking u karijeri, a do njega je došao sredinom lipnja.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Struff je pobijedio u kategoriji u kojoj su za nagradu još bili nominirani njegovi sunarodnjaci Alexander Zverev i Dominik Koepfer te Francuz Gael Monfils. Nominirane su predložili specijalizirani teniski novinari, a izbor nagrađenog je rezultat glasovanja među igračima.

Nijemac je sezonu započeo rangiran izvan kruga 150 najboljih tenisača svijeta, da bi se uzdigao po ljestvici ponajviše zahvaljujući vrlo dobrim nastupima na turnirima Masters 1000 serije. U Monte Carlu je stigao do četvrtfinala, a onda je u Madridu postao prvi "sretni gubitnik" iz kvalifikacija koji je dogurao do finala turnira Masters 1000 serije.

Na travnatoj podlozi u Stuttgartu je također stigao do finala, da bi sljedeća tri mjeseca proveo izvan terena zbog ozljede kuka. Uspješno se vratio na ATP Tour krajem rujna i sezonu završio na 25. mjestu pojedinačne ljestvice.

"Nisam mogao očekivati da ću se tako brzo popeti u Top 30, nakon što sam ispao iz društva 150 najboljih. Ludo je kako se brzo to dogodilo, jako sam sretan što sam osvojio ovu nagradu, a to što sam je dobio u ovoj konkurenciji je čini još značajnijom", izjavio je Struff koji je kao dobitnik ove nagrade naslijedio prošlogodišnjeg laureata Bornu Ćorića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!