Nogomet

Pašalić s Atalantom bez milosti prema Hrvatima u Rakowu, Sturm uhvatio treće mjesto

Branimir Korać • petak, 15.12.2023.
Pašalić s Atalantom bez milosti prema Hrvatima u Rakowu, Sturm uhvatio treće mjesto
Foto: EPA

Iz skupine D Europske lige izravno u osminu finala prolazi Atalanta koja je osvojila prvo mjesto u skupini dok je Sporting iz Lisabona izborio šesnaestinu finala.

Rakow je u posljednje kolo ušao s nadom da može iznenaditi Atalantu i tako uz pomoć Sportinga doći do trećeg mjesta. Međutim samo je Sporting ispunio svoj dio posla, upisao je pobjedu protiv Sturma, ali Rakow je uvjerljivo poražen od Atalante.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već u prvih pola sata Atalanta je golovima Luisa Muriela i Giovannija Bonfantija stigla do 2:0 i stavila domaćina u probleme. U drugom dijelu nastavilo se u istom ritmu, Muriel je u 72. minuti povisio vodstvo, a Charles De Ketelaere postavio je konačnih 4:0.

Kod domaćina Fran Tudor odigrao je cijelu utakmicu dok je Ante Crnac ušao u 61. minuti. Mario Pašalić kod gostiju je odigrao cijelu utakmicu. Upravo Hrvati nosili su kapetanske trake, Pašalić na jednoj i Tudor na drugoj strani.

Sporting je u drugom susretu slavio s 3:0 protiv Sturma, no nije mogao do prvog mjesta. Gyokeres je u 39. minuti doveo domaćina u prednost, a uz dva gola Goncala Inacija, sve je riješeno i domaćin je slavio s 3:0.

Europska liga, skupina D, šesto kolo:
Rakow - Atalanta 0:4
Sporting Lisabon - Sturm 3:0

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Rakow0:4Atalanta
Sporting3:0Sturm Graz
1Atalanta 612:4+814
2Sporting 610:6+411
3Sturm Graz 64:9-54
4Rakow 63:10-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!