Nogomet

Perić: 'Vjerujemo da možemo protiv svakoga i to ćemo pokazati na proljeće'

Filip Mihoković • petak, 15.12.2023.
Perić: 'Vjerujemo da možemo protiv svakoga i to ćemo pokazati na proljeće'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo je u posljednjem kolu skupine Konferencijske lige svladao Ballkanis 3:0 i osigurao još jedno "europsko proljeće". Bit će to Modrima četvrto prezimljavanje u Europi u zadnjih pet godina, a trenutno su na nizu od pet pobjeda u svim natjecanjima...

Dinamo će i ove sezone ponovno biti jedini hrvatski klub odgovoran za znatan doprinos nacionalnom koeficijentu. U pobjedi protiv Ballkanija koja je Dinamu osigurala europsko proljeće, posebno su se istaknuli Takuro Kaneko, Dino Perić i Bruno Petković.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Strijelac prvog pogotka bio je Dino Perić koji poentirao glavom nakon ubačaja iz kuta Josipa Mišića, a svoje zadovoljstvo pogotkom i prolazom nije sakrivao nakon utakmice:

"Velika sreća zbog zgoditka, to smo i radili na treninzima. Mišić me pogodio točno tamo gdje je trebao. Bogu hvala na tom pogotku."

Ballkani je i u ovom susretu pokazao da može zaprijetiti Dinamu, no obrana 'Modrih' ovaj puta apsolvirala je taj zadatak:

"Stvarno su poletna ekipa koja igra visoki presing. Nadali smo se da zgoditak može prelomiti utakmicu u našu korist. Zabili smo, a poslije je bilo sve lakše. Bitno je da im prije toga nismo dali ništa prema našem golu, te da smo imali mirnoću prema natrag. Naravno da smo zadovoljni s prolazom dalje."

Dinamo na kraju polusezone očekuje derbi protiv Hajduka, iako se igra za samo tri dana, Perić tvrdi da će igrači biti spremni:

"Uvijek ima snage za derbi, osobito pred ovakvom publikom i vidimo koliko to i njima znači. Do utakmice ima samo 72 sata, voljeli bismo da je nekoliko dana više. Unatoč tome, idemo tu utakmicu odraditi kako treba, uzeti tri boda i onda dočekati proljeće spremni."

Strijelac prvog pogotka nije imao dvojbi na pitanje mogu li biti konkurentni u Konferencijskoj ligi:

"Vjerujem da možemo. Bila je rezultatski turbulentna sezona, moglo se puno toga prelomiti na našu stranu pa bi to izgledalo uvjerljivije i u prvenstvu i u Europi. Prošli smo dalje četiri puta u posljednjih pet godina što nam je na veliki ponos. Čekamo ždrijeb, vjerujemo da možemo protiv svakoga i to ćemo pokazati na proljeće."

Svoje oduševljenje prolazom nije skrivao niti asistent prvog pogotka, Josip Mišić:

"Prelijep osjećaj. Još jedan veliki rezultat za klub i svi smo sretni u svlačionici. Odlično smo krenuli u utakmicu, imali šansu Baturine. Na poluvremenu se odmorili i dogovorili kako ćemo nastaviti utakmicu. Odigrali odlično drugo poluvrijeme i zasluženo pobijedili."

Dinamov veznjak je upisao svoj 150. susret u plavom dresu protiv Ballkanija, a ne planira se zadržati ni na toj brojci:

"Stvarno jedna velika brojka, 150 utakmica u nepunih tri godine, mogu reći da sam tek na početku. Idemo dalje."

Poznati su i Dinamovi mogući protivnici šesnaestine finala Konferencijske lige. Ždrijeb ovih dvoboja održat će se 18. prosinca, a Mišić je trenutno fokusiran samo na derbi:

"Imamo utakmicu s Hajdukom pa ćemo vidjeti u ponedjeljak što će se dogoditi. Dat ćemo sve od sebe da pobjeđujemo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!