Nogomet

Jakirović: 'Sve je bilo lakše kad smo postigli prvi pogodak, u desetak minuta smo napravili blitzkrieg'

Filip Mihoković • petak, 15.12.2023.
Jakirović: 'Sve je bilo lakše kad smo postigli prvi pogodak, u desetak minuta smo napravili blitzkrieg'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Dinamo je pogocima Dine Perića i Brune Petkovića došao do pobjede nad Ballkanijem, te osigurao još jedno prezimljavanje u Europi...

Modrima je to pošlo za rukom četiri puta u pet sezona, a ovog puta u europskoj kampanji vodit će ih trener Sergej Jakirović.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jakirović je nakon utakmice bio zadovoljan pripremom vlastite momčadi, te provedbom dogovorene strategije:

"U samoj pripremi bilo je važno zadržati stabilnost, osobito nisam htio da nas kontriraju. Sve je bilo lakše kad smo postigli prvi pogodak, u desetak minuta smo napravili "blitzkrieg" i na kraju uvjerljivo pobijedili, ma da do tog prvog gola nije to izgledalo baš tako jednostavno."

Velika je prednost za Dinamo i forma Brune Petkovića koji se nedavno vratio nakon dvomjesečnog izbivanja s terena, a trener 'Modrih' nije štedio na komplimentima Petkovićeve igre:

"Bruno je izuzetno bitan za našu momčad. Rastereti momčad, ima sposobnost da prihvati svaku loptu s igračem na leđima, ima lucidnost da proigra. Jako mi je drago da je uspio postići dva pogotka zbog svega što je prošao, bio je odsutan dva mjeseca. Svaka čast na utakmici."

Dinamo će završiti prvi dio sezone 'vječitim derbijem' na Maksimiru. Ovo će biti treći ovosezonski derbi s Hajdukom, a u prva dva susreta slavili su Splićani. Trener Jakirović za kraj je najavio prekid tog niza:

"Derbi je derbi, bez obzira koliko imate bodova, koji ste na ljestvici. Mislim da je vrijeme da ovog puta napravimo sve da pobijedimo."

Dinamo će protivnika u šesnaestini finala Konferencijske lige saznati u ponedjeljak, a mogući protivnici bit će Maccabi Haifa, Sturm, Servette, Molde, Real Betis, Ajax, Olympiakos ili Union St Gilloise.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!