Nogomet

Izabranici Marinka Mavrovića ne mogu do prvog mjesta, ali mogu do play-offa

Mihaela Bradovski • petak, 15.12.2023.
Izabranici Marinka Mavrovića ne mogu do prvog mjesta, ali mogu do play-offa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska reprezentacija u futsalu danas igra susret petog kola skupine C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U Slavonskom Brodu traži pobjedu protiv Njemačke...

Nakon dva traumatična poraza od Francuske, Hrvatska traži povratak na pobjedničke staze. U posljednja dva kola igra protiv Njemačke i Slovačke te su pobjede u tim susretima imperativ ako želi zadržati šanse za plasmanom na Svjetsko prvenstvo.

Igraj na utakmice kvalifikacija za SP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Upravo skupina C dala je već jednog sudionika SP-a, Francuska je sigurno prva i izborila je prolaz na Svjetsko prvenstvo dok je i dalje nepoznato tko će završiti na drugom mjestu i tako se boriti za ulazak u play-off.

Hrvatska je tome najbliže, ima bod ispred Slovačke i dva boda ispred Njemačke. Ne samo bodovno, najbliže je i samom kvalitetom s obzirom da je dokazala u prva dva susreta da je bolja i od Njemačke i od Slovačke.

Francuska ju je dva puta svladala i to u dramatičnim dvobojima. U prvom susretu Francuzi su na svom parketu iskoristili veliki pad Hrvatske u zadnjih osam minuta te su slavili s 5:2, a u drugom susretu u gostima su slavili s 2:1 golom u posljednjim trenucima.

Hrvatska je trenutno u borbi za jedno od četiri najbolja druga mjesta, samo jedan drugoplasirani neće ući u taj krug i nee vidjeti play-off. Upravo Hrvatska je trenutno na petom mjestu među drugoplasiranima, ali s dvije pobjede gotovo sigurno bi dohvatila play-off.

Njemačka ne bi smjela predstavljati neki veliki problem, kvaliteta je u potpunosti na strani Hrvatske koja traži pobjedu u ovom susretu.

Što su rekli

Marinko Mavrović, izbornik Hrvatske: "Nije još sve izgubljeno, možemo kroz dodatne kvalifikacije do Svjetskog prvenstva. Znamo da za to trebamo slaviti u obje utakmice, moramo svladati i Njemačku u Slavonskom Brodu, a zatim i Slovačku u gostima. Sve je još uvijek otvoreno, do kraja se neće sve znati."

Marcel Loosveld, izbornik Njemačke: "Čekaju nas dvije teške utakmice, ali mislim da možemo biti mirniji uoči ovih susreta s Hrvatskom i Francuskom nego u prvom dvoboju. Te prve susrete smo uvjerljivo izgubili i sada želimo popraviti dojam."

Mjesto, vrijeme, suci

Slavonski Brod, Vijuš, 20:00

Suci: Cristiano Santos, Ruben Santos (Portugal)

Prošli dvoboj

Hrvatska je u gostima slavila s 5:1. Imala je petoricu različitih strijelaca, pogađali su Antonio Sekulić, Kristijan Postružin, Duje Kustura, Franco Jelovčić i Luka Perić.

Prognoza

Hrvatska je bolja i očekuje se glatka pobjeda.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!