Zimski sportovi

Hrvatska preokretom protiv Turske do druge pobjede u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Mario Borko • petak, 15.12.2023.
Hrvatska preokretom protiv Turske do druge pobjede u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Hrvatska hokejaška reprezentacija stigla je do druge pobjede na kvalifikacijskom turniru u Beograd gdje je, nakon preokreta, sa 6:2 bila bolja od reprezentacije Turske....

U sklopu druge runde pretkvalifikacija za odlazak na zimske Olimpijske igre u Milanu i Cortini 2026. godine, hrvatska hokejaška reprezentacija nastupa na turniru u Beogradu gdje je u skupini s Tajvanom, Turskom i Srbijom.

Igraj na hokejaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što su u prvom kolu bili bolji od Tajvana sa 6:1, danas su hrvatski hokejaši sa 6:2 porazili reprezentaciju Turske i tako stigli na korak do prolaska u daljnji stupanj kvalifikacija.

Iako je Hrvatska u ovaj susret ušla kao izraziti favorit, utakmica nije dobro krenula jer je Turska na kraju prve trećine, s igračem više, preko Bakala stigla u vodstvo, da bi na otvaranju druge čak i povećali svoju prednost preko Meydancija. Očito je hrvatske hokejaše taj start Turaka razbudio pa su do kraja druge trećine prvo smanjili rezultat preko Vedlina, a zatim je Smolec s dva pogotka potpuno preokrenuo rezultat.

U zadnjoj trećini utakmica se pretvorila u jednosmjernu ulicu pa su redom Puzić, Idzan i Dimitrijević pogađali za konačnih 6:2. Hrvatska je tako kao što se i očekivalo stigla do šest bodova iz dvije utakmice te će kao i pred četiri godine u utakmici sa Srbijom odlučivati o prolasku u idući krug kvalifikacija.

Hrvatska je tada, u utakmici igranoj u Sisku, bila bolja s 2:1 i prošla u treću rundu kvalifikacija gdje je na kraju i zaustavljena s tri poraza u tri utakmice. Srbija najprije mora opravdati ulogu velikog favorita protiv Tajvana pa ćemo za dva dana gledati reprizu od prije četiri godine, samo ovaj puta s obrnutim domaćinstvom.

Pretkvalifikacije za OI:
Hrvatska - Turska 6:2

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!