Ostali sportovi

Zagreb proglasio najbolje: Tin Srbić najbolji sportaš, plesačica Jana Malčić najbolja sportašica

Sportnet, Branimir Korać • subota, 16.12.2023.
Zagreb proglasio najbolje: Tin  Srbić najbolji sportaš, plesačica Jana Malčić najbolja sportašica

Proglašeni su najbolji sportaši Grada Zagreba za 2023. godinu. Njih 76 ove je godine osvojilo 92 medalje...

Sportski savez Grada Zagreba na tradicionalnoj je svečanosti u hotelu Hilton Garden Inn dodijelio nagrade najuspješnijima. Prisutne su na početku svečanosti pozdravili izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Josip Pavić, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik SSGZ-a Vjekoslav Šafranić.

Najuspješnija sportašica za 2023. godinu je plesačica Jana Malčić, a sportaš godine gimnastičar Tin Srbić.

"Jako sam uzbuđena i još uvijek ne vjerujem. Nikada nisam dobila ovako veliko priznanje. Zahvaljujem mojim trenericama što su bile uz mene i uvijek me gurale naprijed. Hvala i mom klubu Modus te mojim roditeljima" istaknula je Jana Malčić, dok je Tin Srbić dodao: "Četvrti put sam izabran za najboljeg sportaša Grada Zagreba. Uopće jednom dobiti ovu nagradu je stvarno velika čast. Ovo mi puno znači. Shvaćam koliko sam napravio u karijeru, a ovakve nagrade dodatno to osvješćuju. Sretan sam i ponosan i idem dalje!"

Najuspješniju posadu čine veslači Martin i Valent Sinković koji su nakon primanja nagrade izjavili: "Presretni smo. Dobiti nagradu od Sportskog Saveza Grada Zagreba je uvijek velika stvar. Veselimo se i uvijek nam je lijepo primiti nagrade kad je dobra sezona."

Spomenute nagrade dodijelili su izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Josip Pavić. U kategoriji najuspješnije ženske ekipe priznanje je dobio HAOK Mladost, u čije ime je nagradu primio direktor kluba Darko Antunović. U muškoj kategoriji nagradu su osvojili rukometaši RK Zagreb. Priznanje je primio kapetan Jakov Gojun. Nagrade su dodijelili gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i glavna tajnica SSGZ-a Suzana Šop.

"Uvijek je lipo dobiti nagrade posebno u ovom dijelu godine kada se one dodjeljuju. Ženska ekipa Mladosti u zadnje je dvije i pol sezone izgubila samo jednu utakmicu u domaćem natjecanju. Možemo biti ponosni na njih, sretni smo što smo osvojili ovu nagradu", istaknuo je Darko Antunović dok je Jakov Gojun rekao: "Zahvaljujem svima koji su htjeli da mi budemo najbolja ekipa Grada Zagreba, a posebno kada znamo koliko klubova ima Grad Zagreb te kako je i nogometni klub Dinamo iza nas. Ovo je jedan smjer kojim trebamo ići. Kad sam se vratio u Zagreb podsjetilo me ovo na vremena kada je Zagreb bio moćan klub, volio bi da klub i dalje nastaviti ulagati. Ove smo godine osvojili 10 bodova u Ligi prvaka uz podršku publike u Areni. To je put kojim sljedeće godine trebamo nastaviti!"

Dodijeljena su i Priznanja SSGZ-a najuspješnijim parasportašima i gluhim sportašima i to: Anđeli Mužinić Vincetić, Franu Skračiću, Lauri Štefanac, RK Silent - članovima reprezentacije gluhih Ivici Terziću, Kristijanu Živkoviću, Leonardu Vučaku, Antoniju Roziću i Vedranu Jakovljeviću, a nagradu je u njihovo ime primio Vučak. Godišnje nagrade SSGZ-a za vrhunske rezultate i sportsku djelatnost dodijeljene su Marku Golubiću, Katarini Klarić, Anti Čuturi i Auto klubu CRO Dakar Team. Te nagrade dodijelili su članica UO-a SSGZ-a Klaudija Bubalo i dopredsjednik SSGZ-a Marko Jakopović.

Trofeje SSGZ-a, odnosno nagrade za životno djelo, dobili su: Branko Omazić, Ivica Klaić, Saša Martinić, Herman Vukušić i Nikola Dragaš. Priznanja za najuspješnije trenere dodijeljena su Mireli Šikoronji Ivančin i Lucijanu Krceu. Nagrade su im uručili predsjednik SSGZ-a Vjekoslav Šafranić i bivši vrhunski gimnastičar Marijo Možnik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!