Ostali sportovi

Miran Fabjan utišao Sarajevo, Tomislav Sičaja do nove pobjede

Petar Jenjić • subota, 16.12.2023.
Miran Fabjan utišao Sarajevo, Tomislav Sičaja do nove pobjede
Foto: Pixsell

FNC 14 u Sarajevu donio je jako zanimljive borbe. Posebno se, naravno, izdvaja glavni događaj večeri u kojem je Miran Fabjan utišao domaću publiku pobjedom protiv Tomislava Spahovića...

Iza nas je bogata FNC večer u Sarajevu koju su borbom okrunili Miran Fabjan, koji je dočekan zvižducima gledatelja, te Tomislav Spahović čiji je doček bio potpuno suprotan.

Igraj na borilačke sportove na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Spahović se nakon osam godina vratio u MMA i to pred domaćom publikom, a na drugoj strani stajao je odlični udarač iz Slovenije. Na žalost po domaće navijače, Fabjan je, možemo reći, zasluženo stigao do pobjede tehničkim nokautom u trećoj rundi.

Sunaslovna borba večeri bio je okršaj u perolakoj kategoriji između Tariela Abbasova i Ronyja Jasona. Do pobjede je stigao Janson koji je napravio preokret u trećoj rundi kada je snažnim udarcem poslao protivnika na pod, a Abbasov je nakon "arm trianglea" morao tapkati.

Prva borba glavnog dijela večeri donijela je meč Tomislava Sičaje i Ahmeta Rasima Pala. Domaći borac je bio bolji u sve tri runde i zasluženo slavio, iako bez ranijeg prekida. To mu je bila treća pobjeda u trećem meču.

Bugarin Rusi Minev, borac iz zagrebačkog ATT-a, tražio je pobjedu protiv Talijana Alessandra Caponea. Iako je Minev bio u ulozi favorita, Capone je već u prvoj rundi nokautirao protivnika. Pogodio je odličan udarac, bacio suparnika na pod i završio "ground and poundom."

Nakon više od dvije godine vratio se Mario Žgela koji se borio protiv Mateusa Mesarosa. Hrvatski borac bez većih je problema stigao do svoje sedme profesionalne pobjede.

Zanimljivo je bilo i u dvoboju Darka Banovića protiv nekadašnjeg UFC-ovca Marca Beltrana, a do pobjede je stigao Banović podijeljenom odlukom sudaca. Dvoboj iskusnih boraca nije razočarao publiku.

U prvom, preliminarnom meču večeri borili su se Luka Ceranja i Teufik Šehić. Nakon solidne prve runde, čekao se početak druge, ali Šehić je ozlijedio rame i nije mogao nastaviti borbu. Tako je upisao prvi poraz, a Cerajna prvu profesionalnu pobjedu.

Uslijedio je meč Ivana Sičaje i Nemanje Todorovića Borba je otišla u tri runde, a ni nakon toga nismo saznali pobjednika. Na koncu je slavljenika odlučila odluka sudaca koji su ipak malo bili naklonjeniji Sičaji koji je slavio s 28-28, 29-28, 29-28). Odlična borba bila je puna preokreta.

Posljednji meč preliminarnog dijela donio je okršaj Matije Bosančića i Leona Krajačića. Minutu prije kraja prve runde hrvatski je borac upisao rušenje, ali je Bosančić brzo ustao pa su opet završili u klinču. Uslijedila je serija udaraca srpskog borca koji je na podu završio Krajačića.

Bosančić je tako stigao do treće pobjede, a Krajačiću ukupno sedmi poraz.

FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!