Košarka

Pistonsi jure prema rekordu, Bogdanović i dalje završava među najboljima

Branimir Korać • nedjelja, 17.12.2023.
Pistonsi jure prema rekordu, Bogdanović i dalje završava među najboljima
Foto: EPA

Detroit Pistonsi ne mijenjaju navike i nižu poraze te su sve bliže rušenju rekorda po broju uzastopnih poraza. Nastupili su i Ivica Zubac s Clippersima te Dario Šarić s Warriorsima, a oni su upisali pobjede...

Detroit Pistonsi upisali su 23. uzastopni poraz. Ovaj put u gostima kod Milwaukee Bucksa koji su očekivano bili bolji i lakoćom su stigli do pobjede. Rekorderi po broju uzastopnih poraza u jednoj sezoni su Cavsi i 76ersi s po 26 dok Sixersi drže i apsolutni rekord od 28 uzastopnih poraza s kraja sezone 2014/2015 te početka sljedeće sezone.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ništa drugo nije se niti očekivalo, Pistonsi su najlošija momčad lige dok se Bucksi ove sezone žele do kraja boriti za naslov i završiti na vrhu. Osjetilo se to i na parketu, Bucksi čak niti nisu bili u nekom visokom ritmu, odigrali su koliko im je bilo potrebno za uvjerljivu pobjedu.

Bojan Bogdanović isporučio je svoj dio poena, za 31 minutu ubacio ih je 24 (6/9 za dva, 2/6 za tri, 6/6 slobodna bacanja) čemu je dodao po dva skoka i asistencije. Cade Cunningham ubacio je 25 poena uz šest asistencija.

Kod Bucksa Damian Lillard ubacio je 33 poena uz pet asistencija, Bobby Portis 31 poen uz 12 skokova, a Giannis Antetokounmpo 22 poena uz osam skokova.

Uvjerljivi su bili i Los Angeles Clippersi koji su slavili sa 144:122 protiv New York Knicksa. Ivica Zubac jako dobro je ušao u utakmicu, ali kasnije su svjetla reflektora bila usmjerena prema Kawhiju Leonardu i Paulu Georgeu za koje Knicksi nisu imali nikakvo rješenje.

Kawhi je susret završio s 36 poena i sedam skokova, George je dodao 25 poena i sedam asistencija, a Zubac je na kraju za 28 minuta ubacio 13 poena (5/8 za dva, 3/4 slobodna) uz 11 skokova, dvije asistencije i blokade.

Kod Knicksa po 22 poena upisali su Julius Randle i Jalen Brunson.

Puno neizvjesnije bilo je u dvoboju Warriorsa i Netsa koji je pripao Warriorsima sa 124:1220. I ovdje je Dario Šarić imao sjajan ulazak, prvu "smjenu" s klupe odradio je izvrsno, no nastavak je pripao nekim drugim igračima.

Netsi su do kraja bili u igri, ali Warriorsi su ipak proslavili pobjedu.

Šarić je za 21 minutu ubacio 12 poena (3/5 za dva, 2/3 za tri) uz šest skokova i dvije asistencije.

Stephen Curry završio je susret s 37 poena, a Klay Thompson dodao je 24. Kod Netsa Cam Thomas upisao je 41 poen, a Nic Claxton 19 poena i 12 skokova.

NBA:
Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 146:114
Los Angeles Clippers - New York Knicks 144:122
Golden State Warriors - Brooklyn Nets 124:120

FOTO: EPA/Peter Foley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!