Nogomet

Zrinjski i Sarajevo zaključit će jesenski dio u Premijer ligi BiH

Petar Jenjić • ponedjeljak, 18.12.2023.
Zrinjski i Sarajevo zaključit će jesenski dio u Premijer ligi BiH
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Posljednji susret 18. kola Premijer lige BiH donosi nam dvoboj Zrinjskog i Sarajeva. To je u ovom trenutku borba za drugo mjesto i ostanak na nešto manjem zaostatku za Borcem...

Nakon derbija Dinama i Hajduka kojim je zaključen jesenski dio SuperSport HNL-a, danas je u susjednoj Bosni i Hercegovini isto posljednja utakmica kojom će se spustiti zastor na 2023. godinu u Premijer ligi. Snage će odmjeriti Zrinjski i Sarajevo, a dvoboj će suditi Irfan Peljto.

Igraj na Zrinjski - Sarajevo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zrinjski je na odličan način zaključio nastup u Konferencijskoj ligi. Na domaćem terenu odigrao je 1:1 protiv Aston Ville i grupnu fazu zaključio s četiri osvojena boda. S obzirom na premijeran nastup u Europi, iz kluba mogu biti zadovoljni prikazanim i biti optimisti za budućnost.

Zbog europskih utakmica branitelj naslova prvaka BiH kaska u nacionalnom prvenstvu. Vodeći Borac je u ovom kolu slavio protiv Posušja i barem privremeno stigao na deset bodova prednosti. Sada ima 45. Veliki ispit je pred momčadi koju vodi Mario Ivanković kojoj nasušno treba pobjeda protiv trećeplasiranog Sarajeva.

U prošlom kolu Zrinjski je slavio na gostovanju kod Širokog Brijega s 2:0, ali ipak je posebno bolan bio poraz od Zvijezde 09 koja je posljednja na ljestvici. Spomenuta ekipa je ovog vikenda dobila Široki Brijeg s 3:0 i naznačila mogući povratak iz mrtvih, ali u svakom slučaju, to je bio kiks koji se Mostarcima nije trebao dogoditi.

S druge strane, Sarajevo ima 33 boda, kao i Velež, te bi današnjom pobjedom skočio na drugu poziciju. Uz Borac, momčad Simona Rožmana ima najbolju obranu s 15 primljenih golova u 17 utakmica. U prošlom kolu lako je slavila protiv Zvijezde 09 s 3:0, ali kolo ranije minimalno ga je svladao Velež.

Kod domaćih u kadru neće biti Slobodana Jakovljevića zbog kartona, dok Marija Tičinović i Hrvoje Barišić već neko vrijeme nisu u kadru zbog ozljeda. Kod Sarajeva zbog ozljede nema Adalberta Penerande. Dodajmo i to da su iz Zrinjskog odlučili iznenaditi navijače, tako da će ulaz na istočnu tribinu stadiona pod Bijelim brijegom biti besplatan.

Što su rekli

Mario Ivanković, trener Zrinjskog: "Prije svega očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu i da navijači budu zadovoljni. Sastaju se dvije momčadi koje vole igrati i koje su pri vrhu ljestvice. Znamo što Sarajevo može, ali mislim da smo spremni odigrati još jednu utakmicu na najvišem mogućem nivou."

Simon Rožman, trener Sarajeva: "Jako dobar period je iza nas, dobra je atmosfera u ekipi. Neke stvari na treningu me vesele i to je pozitiva pred nastavak sezone. Igrači koji su tu su fokusirani, radujemo se utakmici. Zrinjski je dobro zastupao našu ligu i državu u Europi, a mi imamo svoju računicu."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion pod Bijelim Brijegom, Mostar, 18:00

Sudac: Irfan Peljto

Nedostaju

Zrinjski: Tičinović, Barišić (ozljede), Jakovljević (kartoni)

Sarajevo: Peneranda (ozljeda)

Zadnji susret

Polovicom rujna Sarajevo je stiglo do minimalne pobjede na domaćem terenu od 1:0.

Prognoza

Unatoč slabijoj prvenstvenoj formi, vjerujemo da će Zrinjski danas doći do pobjede, ali i da će obje ekipe postići barem po pogodak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!