Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti u prijateljskom dvoboju bolji od SAD-a

Branimir Korać • srijeda, 20.12.2023.
Hrvatski vaterpolisti u prijateljskom dvoboju bolji od SAD-a
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je pobjedu u pripremnom dvoboju protiv SAD-a. Hrvatska je slavila s 15:12...

Odmah na početku sljedeće godine hrvatske vaterpoliste očekuje puno posla,m nastup na Europskom prvenstvu kojem su domaćini. Pripreme su u punom jeku, a odigrana je prijateljska utakmica protiv reprezentacije SAD-a.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je odigrala dobru utakmicu i upisala pobjedu 15:12, a zadovoljni mogu biti i Amerikanci koji su bili ravnopravni i dobro se držali.

Još tri minute prije odlaska na odmor na semaforu je stajalo 5:5, a onda se Hrvatska prvi put na susretu odvaja na dva gola prednosti golovima Matiasa Biljake i Lorena Fatovića.

Tu prednost održavala je do odlaska na veliki odmor na koji je odnijela vodstvo 9:7.

U drugo poluvrijeme krenula je vrlo dobro i odvojila se na 11:7, no Amerikanci nakon toga vežu tri pogotka i dolaze na samo pogodak zaostatka. Hrvatska ipak nije dopustila SAD-u potpuni povratak iz minusa, iskontrolirala je rezultat do kraja te upisala pobjedu 15:12.

U hrvatskim redovima najefikasniji bili su Jerko Marinić Kragić s pet golova i Loren Fatović s četiri. Kod SAD-a Maxwell Irving postigao je četiri gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!