Vodeni sportovi

Jure Marelja: 'Hrvatska u većini utakmica ovisi sama o sebi'

Filip Mihoković • srijeda, 20.12.2023.
Jure Marelja: 'Hrvatska u većini utakmica ovisi sama o sebi'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Barakude su odigrale prijateljski susret protiv reprezentacije SAD-a i upisale pobjedu 15:12. Već sutra na rasporedu je nova provjera s Amerikancima...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija zrelo je odradila svoju prvu pripremnu utakmicu uoči Europskog prvenstva kojem je domaćin početkom siječnja. Barakude su dobro podnijele rani presing Amerikanaca, realizirali su sva tri peterca, a momčad su predvodili Loren Fatović i Jerko Marinić Kragić s po četiri i pet pogodaka. Konstantin Harkov zaradio je treću osobnu već u 18. minuti, no unatoč njegovom isključenju Barakude su mirno privele susret kraju.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Barakude je s klupe vodio izbornikov pomoćnik Jure Marelja, koji smatra da je otvaranje susreta bilo ključno.

"Ono što smo dobro napravili u početku utakmice je upravo naš odgovor na američki presing kojim su pokušali razbiti naš ritam."

Marelja je bio zadovoljan prezentacijom svoje momčadi, a viđene pogreške smatra da će uz momčad ispraviti.

"Dobro je što smo neke dogovorene stvari, kretnje na igraču više napravili točno na način kako smo trebali. Iz tih smo situacija najčešće davali golove ili opasno pucali. Još nešto, prepoznali smo odmah u začetku njihovu M-zonu i na to odmah reagirali. Naravno, ušli smo u nekim trenucima utakmice koja ima svoju dinamiku, u određenu seriju pogrešaka, blagu nervozu, ali definitivno možemo biti zadovoljni s onim što smo i kako odigrali u utorak."

"Nama je svaka utakmica važna, pa tako ova. Zbog sigurnosti, atmosfere, samopouzdanja. Htjeli smo dobiti, to smo ostvarili, a vidjeli smo i neke stvari koje moramo ispraviti. Nisu drastične i ispravit ćemo."

Reprezentacija SAD-a demonstrirala je da se napadački može nositi s najboljim zemljama na svijetu. Tako tvrdi i Marelja koji misli da je ovo dobar test za Barakude pred domaćinstvo.

"Amerikanci su vrlo, vrlo dobar suparnik. Činjenica da ih većina igra u Europi već dovoljno govori, što je dobar pokazatelj kvalitete američkog vaterpola. Vrlo dobri pojedinci, odličan trener. Na prošla, čini mi se čak i dva svjetska prvenstva, igrali su s vrhunskim reprezentacijama na gol razlike samo. Jako ozbiljna momčad, nezgodni su, to su i sada pokazali, ali mislim da u većini utakmica Hrvatska ovisi sama o sebi. Bitno je kako se mi postavimo."

Drugi pripremni dvobojs Amerikancima odigrat će se 21. prosinca s početkom od 19:30 sati na plivalištu uz Savu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!