Nogomet

Haalandu i još dvama igračima Cityja zabrana igranja u finalu Svjetskog klupskog prvenstva

Filip Mihoković • srijeda, 20.12.2023.
Haalandu i još dvama igračima Cityja zabrana igranja u finalu Svjetskog klupskog prvenstva
Foto: EPA

Manchester City zbog bizarnog pravila u finalu FIFA Svjetskog klupskog prvenstva neće moći računati na tri igrača...

Pep Guardiola u finalu Svjetskog klupskog prvenstva imat će izostanke u Erlingu Haalandu, Kevinu de Bruyneu i Jeremyju Dokuu koji su polufinalni susret protiv Urawa Red Diamondsa pratili s tribina zbog ozljeda. Njihova odsutnost prošla je nezamijećeno u rutinskoj pobjedi 'Građana' 3:0.

Igraj na utakmice Klupskog SP-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mrežu Japanaca načeo je autogolom Marius Hoibraten u prvom poluvremenu, dok su pobjedu u drugoj polovici potvrdili Mateo Kovačić i Bernardo Silva.

Finale će u nedjelju trostruki prvaci igrati protiv brazilskog prvaka Fluminensea, a pravila natjecanja nalažu da finale mogu igrati samo igrači koji su bili u zapisniku polufinalnog susreta. Pep Guardiola u pohodu na novi trofej neće se moći osloniti na Haalanda, Dokua i de Bruynea, iako je šansa da zaigraju bila malo vjerojatna i kada bi to bilo dozvoljeno.

Momčad Cityja nanizala je šest utakmica u Premier ligi bez pobjede, tako da je zdravlje igrača apsolutni imperativ kako bi se vratili na pobjedničke staze. Veliko će pojačanje 'Građanima' biti i eventualni povratak Kevina de Bruynea koji se oporavlja od opetovane ozljede tetive koljena. Nakon dužeg izbivanja, Belgijac se pridružio treninzima momčadi, no čeka ga još dugačak put do potpunog oporavka.

City će nedostupne igrače u finalu nadomjestiti mlađim opcijama. Priliku bi mogli dobiti Max Alleyne, Mahamadou Susoho i Micah Hamilton, a u sljedećem susretu domaćeg prvenstva 'Građane' će ugostiti Everton 27. prosinca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!