Košarka

Carlos Delfino neće u mirovinu, karijeru će nastaviti u Italiji

Filip Mihoković • četvrtak, 21.12.2023.
Carlos Delfino neće u mirovinu, karijeru će nastaviti u Italiji
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iako nije vidio košarkaški parket od kolovoza, te se činilo da je završio svoju dugu karijeru, Carlos Delfino ipak će nastaviti igrati, i to u talijanskoj drugoj ligi.

Carlos Delfino proveo je više vremena u svome životu na košarkaškim parketima nego izvan njih. Nakon njegove posljednje avanture s Pesarom, košarkaškom velikanu sve je izglednija bila mirovina. Četrdesetjednogodišnji Argentinac odlučio je ipak ne završiti 24 godina dugu karijeru potpisavši ugovor za Benedetto XIV Cento u talijanskoj drugoj ligi.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dodat će tako Argentinac Benedetto na dugi popis klubova za koje je zaigrao. Delfino je kao reprezentativac Argentine osvojio zlato na Olimpijskim igrama 2004. godine u Ateni s prosjekom od 12.8 poena po utakmici. U NBA-u je redom igrao za Detroit Pistone koji su ga i izabrali na NBA Draftu 2004., Toronto Raptorse, Milwaukee Buckse te Houston Rocketse.

U Europi je igrao za Baskoniju i Bolognu, a posljednja odigrana utakmica mu je bila za reprezentaciju Argentine protiv Bahama na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2023. Delfino je postigao 15 poena, no na kraju Argentinci nisu prošli kvalifikacije.

Sada košarkaške navijače zanima koliko još dugo osvajač zlatne olimpijske medalje može pružati dobre predstave na terenu. Preostaje vidjeti hoće li se Delfino umiroviti po isteku ugovora s Benedettom ili nastaviti igrati i u 43. godini života.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!