Rukomet

Goran Perkovac objavio popis za završne pripreme uoči Europskog prvenstva

Mario Borko • petak, 22.12.2023.
Goran Perkovac objavio popis za završne pripreme uoči Europskog prvenstva

Kao i prije svakih blagdana hrvatski rukometaši balansiraju između obitelji i priprema za nadolazeće veliko natjecanje, izbornik Goran Perkovac objavio je popis od 23 igrača s kojima kreće na završne pripreme...

Hrvatska će nakon tri uzastopna prvenstva bez medalje, pokušati prekinuti taj crni niz na nadolazećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Prvi dio priprema je završen, a nakon Božića kreće onaj ključni na kojima se reprezentaciji pridružuju igrači iz najjačih liga.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornik Goran Perkovac, je popis skratio na 23 igrača koji 26. prosinca kreću na pripreme i 11 koji na pripreme dolaze u slučaju naknadnog poziva. Rukometaši će prvo u Poreču biti zajedno do 29. prosinca, pa će nakon kratke novogodišnje stanke, s pripremama na istom mjestu nastaviti 1. siječnja iduće godine.

Dvorana Žatika tradicionalno će uoči velikog natjecanja ugostiti, 'Croatia kup', na kojem uz Hrvatsku nastupaju i reprezentacije Slovenije i Crne Gore. Na turniru će svako odigrati utakmicu sa svakim. Hrvatski rukometaši 4. siječnja otvaraju turnir protiv Crne gore, a 6. siječnja ga zatvaraju protiv Slovenije. Utakmice će prenositi Sportska televizija.

Europsko prvenstvo Hrvatska otvara 12. siječnja u 'derbiju' skupine protiv Španjolske, a potom joj slijede susreti protiv Austrije i Rumunjske.

Popis igrača za završne pripreme:
Matej Mandić
Dominik Kuzmanović
Filip Ivić
Marin Jelinić
David Mandić
Lovro Mihić
Mario Šoštarić
Filip Glavaš
Tin Lučin
Marko Mamić
Zvonimir Srna
Josip Šarac
Matej Hrstić
Igor Karačić
Domagoj Duvnjak
Luka Cindrić
Ivan Martinović
Luka Stepančić
Mateo Maraš
Luka Lovre Klarica
Tomislav Kušan
Veron Načinović
Marin Šipić

FOTO: HRS/Jozo Čabraja/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!