Nogomet

Prvenstveni prvijenac za Marcela Brozovića u pobjedi Al Nassra

Petar Jenjić • petak, 22.12.2023.
Prvenstveni prvijenac za Marcela Brozovića u pobjedi Al Nassra
Foto: Pixsell

Odigrane su tri utakmice u saudijskoj Premier ligi. Izdvaja se pogodak Marcela Brozovića u pobjedi Al Nassra, kao i poraz Al Shababa kojeg vodi Igor Bišćan...

Do 13. pobjede sezone stigao je Al Nassr koji je na domaćem terenu igrao protiv Al Ettifaqa kojeg je svladao s 3:1. Gostima je ovo šesti poraz ove sezone.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Igrala se 43. minuta kada je poveo Al Nassr, a za 1:0 zabio je Alex Telles. Bio je to zaista čudesan pogodak iz voleja s nešto više od 20 metara.

Al Nassr je podebljao prednost u 59. minuti kada je Cristiano Ronaldo proigrao Marcela Brozovića u kaznenom prostoru, a hrvatski reprezentativac poentirao s deset metara. To mu je bio prvi prvenstveni gol za klub.

Ronaldo se upisao u strijelce u 73. minuti kada je poentirao iz kaznenog udarca. Gosti su do kraja ublažili poraz, zabio je Mohammed Al Kuwaykibi. Brozović je izašao iz igre u sudačkoj nadoknadi.

Glatku pobjedu upisao je Al Ahli koji je slavio na gostovanju kod Al Hazema s visokih 4:0. Tako je stigao do 11. pobjede sezone, dok njihov protivnik ostaje posljednji na ljestvici.

Al Ahli je došao do vodstva u smiraj prvog poluvremena kada je poentirao Riyad Mahrez. Na 2:0 povisio je Gabri Veiga, a do kraja susreta još su poentirali Feras Al Brikan i Merih Demirel.

Igor Bišćan je s Al Shababom poražen na gostovanju kod Al Akhdouda. Domaćinu je za šestu pobjedu sezone bio dovoljan jedan pogodak.

Domaćin je poveo u trećoj minuti, Florin Tanase je asistirao, a zabio je Godwin Saviour. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promjene rezultata, a u nastavku su obje ekipe ostale s igračem manje.

Prvo je kod gostiju isključen Nawaf Al Saadi u 54. minuti, da bi u 70. minuti crveni karton zaradio Andrei Burca.

Saudijska Premier liga:
Ak Akhdoud - Al Shabab 1:0
Al Hazem - Al Ahli 0:4
Al Nassr - Al-Ettifaq 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!