FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2023., za 3. mjesto, 22.12.2023, 15:30 h
Urawa Red Diamonds 2:4 Al Ahly

Al Ahly u golijadi do trećeg mjesta na Svjetskom klupskom prvenstvu

Petar Jenjić • petak, 22.12.2023.
Al Ahly u golijadi do trećeg mjesta na Svjetskom klupskom prvenstvu
Foto: EPA

Egipatski Al Ahly osvojio je treće mjesto na Svjetskom klupskom prvenstvu. U susretu igranom u Jeddahu bio je bolji od Urawa Red Diamondsa s 3:2...

Nikada Al Ahly nije igrao finale Svjetskog klupskog prvenstva, ali zato ga idu utakmice za treće mjesto. Nakon 2006., 2020. i 2021., egipatski klub je po četvrti put slavio u spomenutom susretu.

Igraj na Manchester City - Fluminense na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon 90 minuta igre svladao je Urawa Red Diamondse s 3:2. Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su se Japanci vratili s dva gola zaostatka, ali bolja ekipa ipak je slavila.

Al Ahly je poveo u 19. minuti. Nakon udarca izvana slabo je reagirao vratar Urawe, a na odbijanac je natrčao Yasser Ibrahim koji iz blizine skreće loptu u gol.

Šest minuta kasnije stigao je novi pogodak, nakon još jedne pogreške kod japanskog sastava. Ahmed Kouka ukrao je loptu i odigrao za Percyja Taua koji nije imao pretežak zadatak.

Japanska momčad nije uspijevala ozbiljnije zaprijetiti, ali je u završnici prvog dijela ipak uspjela smanjiti zaostatak. Lijepo je iz voleja pogodio Jose Kante.

U 54. minuti Urawa je stigla do poravnanja kada je iz kaznenog udarca poentirao Alexander Scholz. Već u 60. minuti Egipćani su se vratili u vodstvo, a autogol je pripisan Yoshiju Koizumi.

Nakon poništenog gola, Al Ahly je imao priliku i iz penala doći do četvrtog pogotka, no nije bio precizan Ali Maaloul. Egipćani su u finišu utakmice do njega i stigli, a zabio je upravo Maaloul.

Svjetsko klupsko prvenstvo, za 3. mjesto:
Urawa Red Diamonds - Al Ahly 2:4

FOTO: EPA/KHALED ELFIQI

FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2023.

za 3. mjesto

Urawa Red Diamonds2:4Al Ahly

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!