Nogomet

Mateo Kovačić upisao se u povijest s novim trofejem

HINA, Petar Jenjić • petak, 22.12.2023.
Mateo Kovačić upisao se u povijest s novim trofejem
Foto: EPA

Mateo Kovačić osvojio je Svjetsko klupsko prvenstvo s Manchester Cityjem. Tako je s tri različita kluba osvojio spomenuto natjecanje...

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić upisao se u povijest kao prvi nogometaš koji je titulu klupskog prvaka svijeta osvajao s tri različita kluba.

Igraj na Premiership na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kovačić je treći naslov osvojio večeras u dresu Manchester Cityja koji je u finalu u saudijskom Jeddahu pobijedio brazilski Fluminense s 4:0. Prije toga je trofej klupskog svjetskog prvaka u dva navrata osvajao i s Real Madridom (2016., 2017.), a jednom i u dresu Chelsea (2021.).

Do sada je bio u društvu osmorice igrača koji su osvojili trofej s dva različita kluba, a to su Dida (Corinthians, Milan), Danilo (Sao Paulo, Corinthians), Fabio Santos (Sao Paulo, Corinthians), Thiago Alcantara (Barcelona, Bayern), Toni Kroos (Bayern, Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Manchester United, Real Madrid), Xherdan Shaqiri (Bayern, Liverpool), David Alaba (Bayern, Real Madrid).

Ujedno je to bio Kovačićev 19. klupski trofej. U Dinamo je osvojio dva prvenstva i dva hrvatska Kupa, s Real Madridom je osvojio tri Lige prvaka, dva klupska SP-a, dva europska Superkupa, Primeru i španjolski Superkup, u dresu Chelsea Ligu prvaka, Europsku ligu, klupsko SP, te europski Superkup, dok je s Manchester Cityjem osvojio europski Superkup i sada klupsko Svjetsko prvenstvo.

Kovačić ima i tri medalje u dresu hrvatske reprezentacije - svjetsko srebro 2018. godine, svjetsku broncu 2022. godine, te srebro iz Lige nacija ove godine.

FOTO: EPA/VINCE MIGNOTT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!