FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2023., finale, 22.12.2023, 19:00 h
Manchester City
Manchester City 4:0 Fluminense

Kovačić i Gvardiol s Manchester Cityjem do naslova svjetskog klupskog prvaka!

Petar Jenjić • petak, 22.12.2023.
Kovačić i Gvardiol s Manchester Cityjem do naslova svjetskog klupskog prvaka!
Foto: EPA

U finalu Svjetskog klupskog prvenstva nismo gledali preveliku dramu. Manchester City porazio je Fluminense i donio novi trofej u svoju riznicu...

Manchester City osvojio je naslov svjetskog klupskog prvaka. U finalnoj utakmici za novi trofej igrao je protiv brazilskog Fluminensea kojeg je svladao s visokih 4:0.

Igraj na Premiership na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Do novog trofeja s klubom stigli su i Joško Gvardiol i Mateo Kovačić koji su ušli u drugom poluvremenu. Podsjetimo, prvi je osvojen na startu sezone, Uefin Superkup.

Nakon samo 43 sekunde igre Manchester City je poveo. Pucao je izvana Nathan Ake, lopta je završila na stativi i odbila do Juliana Alvareza koji je prsima skreće iz blizine u mrežu.

U 26. minuti Građani su stigli i do drugoga pogotka, ubacio je Phil Foden, a loptu je u vlastitu mrežu nespretno skrenuo Nino. Do kraja prvog poluvremena nove promjene rezultata više nije bilo.

Nakon točno sat vremena igre ušao je i Mateo Kovačić umjesto Rica Lewisa, a 12 minuta kasnije stigao je novi gol Cityja. Julian Alvarez ovoga puta bio je asistent, a zabio je Foden.

Poslije pogotka na teren je ušao i Joško Gvardiol umjesto Johna Stonesa. Pitanje pobjednika već je bilo riješeno, a jedino nije bilo znano kojim će se rezultatom završiti. Svojstvo igrača utakmice preuzeo je Julian Alvarez koji je u 88. minuti došao do svog drugog pogotka za potvrdu pobjede.

Inače, ovo je bilo 13. put da se u finalu sastaju prvaci Europe i Južne Amerike. Europljani su tu dominantni te su i dalje samo tri puta poraženi. Sva tri puta bilo je 1:0, Sao Paulo je 2005. godine svladao Liverpool, Internacional je 2006. godine svladao Barcelonu, a Corinthians 2012. godine Chelsea.

Svjetsko klupsko prvenstvo, finale:
Manchester City - Fluminense 4:0

FOTO: EPA/ALI HAIDER

FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo 2023.

finale

Manchester City4:0Fluminense

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!