Nogomet

Hajdukove juniore doveo do finala Lige prvaka, u Širokom Brijegu nakon šest mjeseci ostao bez posla

Mario Borko • subota, 23.12.2023.
Hajdukove juniore doveo do finala Lige prvaka, u Širokom Brijegu nakon šest mjeseci ostao bez posla
Foto: Milan Šabić/HINA

Nakon samo šest mjeseci, Marijan Budimir više nije trener Širokog Brijega, objavili su iz kluba na službenim stranicama...

Marijan Budimir, je prije nešto više od pola godine, igrajući finale juniorske Lige prvaka, ispisao najljepše stranice u povijesti Hajdukove akademije, a samim time postigao i jedan od najvećih uspjeha kluba u posljednjih 20 godina. Nakon toga odlučio se okušati u seniorskom nogometu, ali nakon blistavog starta, u Širokom Brijegu nije izdržao dulje od pola sezone.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Široki Brijeg sjajno je startao u sezonu, upisavši pet pobjeda u uvodnih šest susreta. U preostalih 12 utakmica do kraja polusezone ostvario je još samo jednu pobjedu u prvenstvu, uz osam poraza, pa ovaj rastanak između kluba i trenera ne iznenađuje.

Splićanin ekipu ostavlja na solidnom šestom mjestu, ali s obzirom na izjednačenost lige, samo tri boda iznad zone ispadanja. Širokom je prošle sezone Europa pobjegla za samo četiri boda, a ove djeluje nedostižno, tako da iskorak, nažalost, nije napravljen.

Iz kluba su zahvalili Budimiru i najavili da će u što skorije vrijeme objaviti ime novog trenera koji će, 'Plavo-bijele', voditi u nastavku sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!