Košarka

Zvijezda Sixersa propušta božićni dvoboj protiv Miami Heata

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.12.2023.
Zvijezda Sixersa propušta božićni dvoboj protiv Miami Heata
Foto: EPA

Utakmicu protiv Miami Heata na Božić propustit će prvi igrač Philadelphia 76ersa, Joel Embiid. Otputovao je s ekipom na Floridu gdje će nakon Miamija igrati protiv Orlanda...

Zvijezda Philadelphia 76ersa Joel Embiid propustit će božićnu utakmicu protiv Miami Heata u ponedjeljak zbog uganuća desnog gležnja.

Igraj na Heat - Sixers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sixersi su objavili da Embiid nije otputovao s momčadi u Miami, ali još nije isključen za sljedeću utakmicu momčadi u srijedu na Orlando Magicu.

Embiid se ozlijedio tijekom prve četvrtine u pobjedi (121:111) Philadelphije nad Toronto Raptorsima u petak, ali je ipak igrao s istegnućem te postigao 31 poen uz deset skokova.

Embiid je nakon toga šutio o ozljedi, rekavši da će ići na pregled gležnja i "vidjet ćemo" hoće li ga to ometati. Tako će aktualni MVP lige, propustiti utakmicu protiv Heata, jednu od pet utakmica NBA-a koje se igraju na Božić.

Sixersi iza sebe imaju osam pobjeda u zadnjih devet utakmica. U svakoj od posljednjih 13 utakmica, Embiid je zabilježio najmanje 30 poena i deset skokova, što je niz kojim se izjednačio s Elginom Baylorom. Samo Wilt Chamberlain i Kareem Abdul-Jabbar imaju duži niz s takvim učinkom.

U sezoni Embiid ima prosjek od 35 poena, 11,7 skokova, šest asistencija i dvije blokade po utakmici. On je jedini igrač u ligi koji se nalazi među prvih deset u poenima (prvi), skokovima (peti) i blokadama (10.), i ima više koševa (874) nego odigranih minuta (854) - nešto što je prije uspjelo samo Chamberlainu.

FOTO: EPA/JUSTIN LANE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!