Ostali sportovi

Završeno 84 posto infrastrukture za Olimpijske igre

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 25.12.2023.
Završeno 84 posto infrastrukture za Olimpijske igre

Iz organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Parizu objavili su da je završeno 84 posto infrastrukture. Do kraja godine bit će završena olimpijska i paraolimpijska sela...

Za potrebe Olimpijskih igara sredinom sljedeće godine u Parizu izgrađeno je 84 posto potrebne infrastrukture, a do kraja godine bit će gotovi i olimpijsko i paraolimpijsko selo, izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Igara Tony Estanguet na konferenciji za novinare u Saint Denisu.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Ključeve stanova moći ćemo uručiti do početka ožujka iduće godine. Mogu reći da situacija nije alarmantna i sve ide po planu. Također i financije, jer 96 posto proračuna dolazi u potpunosti iz privatnih izvora" rekao je Estanguet, bivši trostruki olimpijski prvak u kajaku i kanuu na divljim vodama.

"Do sada smo prodali 7,6 milijuna ulaznica za OI. Još ih ima, posebno za: nogomet, rukomet, košarku, vaterpolo i boks. Također smo već odabrali volontere, dobili smo 313 tisuća prijava i odabrali 45 tisuća iz 150 zemalja", dodao je Estanguet.

Jedna trećina od 45 tisuća odabranih kandidata dolazi iz sportskog pokreta. Svi će oni biti odabrani prije kraja godine, a bit će pozvani prisustvovati velikom sastanku volontera "Pariz 2024.", 23. ožujka.

OKOI je osigurao 1,2 milijuna eura prihoda od marketinga ili 97% svog cilja. Prodano je i oko 830 tisuća ulaznica za Paraolimpijske igre, s ukupno 2,8 milijuna dostupnih za 550 događaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!