Ostali sportovi

Joshua podsjetio na stara izdanja, sjajni Parker svladao Wildera

Branimir Korać • nedjelja, 24.12.2023.
Joshua podsjetio na stara izdanja, sjajni Parker svladao Wildera
Foto: EPA

Osim meča između Filipa Hrgovića i Marka de Morija, u Rijadu je održan još niz sjajnih borbi u kojima su sudjelovali vrhunski boksači. U borbi večeri Anthony Joshua lako je slavio protiv Otta Wallina...

Teškaški spektakl u Rijadu koji su mnogi proglasili najjačim cardom u povijesti boksa, ponudio je i dvije borbe za titulu prvaka.

Igraj na boksačke mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U cruiserweightu Australac Jai Opetaia nije se pošteno niti oznojio protiv izazivača Ellisa Zorroa koji je lakoćom pao. Australac je u prvoj rundi nokautirao Britanca i bez problema obranio titulu.

U lakoteškoj kategoriji Dmitri Bivol obranio je titulu protiv olimpijskog pobjednika Lyndona Arthura. Bila je to apsolutna dominacija Bivola od prve do posljednje runde, nije dopustio niti najmanju priliku Arthuru koji je ušao u meč s velikim respektom te nije pokazao svoj najbolji boks. Ako ostaje Arthuru kakva utjeha, onda je to da je izdržao svih 12 rundi.

Novozelanđanin Junior Fa u teškaškom dijelu večeri poražen je od iskusnog Kubanca Franka Sancheza nokautom u sedmoj rundi. Sanchez je poznat kao veliki udarač, čekao je svoju priliku i dočekao je u sedmoj rundi.

Zvučni pobjedu upisao je nepotrebno podcijenjeni Nijemac Agit Kabayel koji se pokazao puno spremnijim i taktički boljim od Rusa Arslanbeka Mahmudova. I ovaj meč završen je prekidom i to u četvrtoj rundi.

Nakon toga uslijedile su tri zvučne borbe. Jarrell Miller dobio je propisne batine od Daniela Duboisa koji je odboksao taktički savršen meč. Iskoristio je svoju tehničku nadmoć i puno bolju pokretljivost protiv tromog Millera koji je čekao udarac kojim će završiti meč, ali uglavnom je primao teške udarce i bezuspješno hvatao Duboisa po ringu. Na kraju je potpuno iscrpljen poražen prekidom u desetoj rundi.

Sjajan meč odradili su Joseph Parker i Deontay Wilder. Vidjelo se na Wilderu da nije onaj stari, puno oprezniji nego kada je bio na vrhuncu, ali i dalje vrlo snažnog i neugodnog udarca, ali i tehnički vrlo manjkavog. Parker je dobio praktički sve runde, imao je odgovor na sve pokušaje Wildera koji je nekoliko puta bio na rubu nokdauna, ali ostao je na nogama. No Parker je boksao fantastično, borbeno, taktički kao i uvijek zrelo i apsolutno zasluženo je na kraju slavio.

Posljednja borba bila je jednosmjerna ulica. Anthony Joshua nije htio dopustiti nikakvo iznenađenje, nije u poziciji da smije ikoga podcijeniti pa je na pravi način ušao u meč protiv Otta Wallina i potpuno dominirao. Iz tog meča izašao je neokrznut, imao je sve pod kontrolom i Šveđanin jedva da ga je uspio koji put pogoditi.

Večer u Rijadu nije razočarala, imalo se što vidjeti, a za Hrgovića je za početak bitno da je bio u ovom društvu. Šteta što nije imao iole konkurentnijeg protivnika.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!