Nogomet

Brozoviću svih 90 minuta, Al Nassr slavio u derbiju

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 27.12.2023.
Brozoviću svih 90 minuta, Al Nassr slavio u derbiju
Foto: EPA

Al Nassr je stigao do nove prvenstvene pobjede, ovoga puta u derbi susretu protiv Al Ittihada. Na gostovanju je u golijadi slavio s 5:2...

U derbiju 18. kola saudijskog nogometnog prvenstva Al Nassr je na gostovanju pobijedio aktualnog prvaka Al Ittihad s 5:2, a u pobjedničkom sastavu cijeli susret je odigrao hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

Igraj na Anderlecht - Cercle Brugge na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Al Ittihad je poveo u 14. minuti golom Abderrazaka Hamdallaha na asistenciju Karima BenzemeCristiano Ronaldo je izjednačio iz kaznenog udarca. U 22. minuti Ronaldo je mogao do još jednog pogotka, no uzdrmao je okvir gola. Anderson Talisca donio je preokret u 38. minuti.

Hamdallaha je u 52. minuti izjednačio svojim drugim golom, no u 67. minuti dogodio se jedan od ključnih trenutaka susreta. Fabinho je skrivio kazneni udarac i pritom zaradio crveni karton, a Ronaldo je s bijele točke bio siguran za 3:2. Nakon toga više nije bilo spasa za domaći sastav. Do kraja susreta gosti su zabili još dva gola, oba je zabio Sadio Mane.

S dva nova gola Ronaldo je stigao do brojke od 53 gola u ovoj kalendarskoj godini postavši najefikasniji igrač, a iza njega su ostali Kylian Mbappe i Harry Kane s po 52 gola.

Al Nassr je trenutačno drugi sa 43 boda, dok je Al Ittihad šesti sa 28 bodova. U vodstvu je Al Hilal sa 50 bodova.

FOTO: EPA/STR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!